"Müftüler kapı kapı gezip AKP propaganda yapacak" iddiası gündem oldu

"Müftüler kapı kapı gezip AKP propaganda yapacak" iddiası gündem oldu
Geçtiğimiz günlerde müftülerin Ankara'ya çağrılarak seçimde sahaya inerek, AKP adına propaganda yapma talimatı aldığı iddia edilmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

Cumhuriyet'in haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı il müftülerini 15 Ağustos'ta Ankara'ya olağanüstü şekilde olarak çağırdı.

Söz konusu acil toplantıda seçim talimatı verildiği ve müftülere "Herkes sahaya insin, çalışma yapsın. Kazanırsak hep beraber kazanırız, kaybedersek hep beraber kaybederiz. Ev ev gezin" denildiği iddia edildi.

DİYANET AÇIKLAMA YAPTI

Bu haberlerin gündem olmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı konuya açıklık getirdi. 15 Ağustos'ta il müftülerinin katılımıyla istişare toplantısı yapıldığı onaylandı.

Açıklamada "Toplantıda ağırlıklı olarak yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce Kur’an Kurslarımızın sorunları görüşülmüş, ayrıca başkanlığımız yayınlarının toplumumuzun geniş kesimlerine ulaştırılması hususu değerlendirilmiştir. Yine aynı toplantıda başkanlığımız ile il müftülüklerimiz arasındaki koordinasyonun artırılması da müzakere edilmiştir. Kurumumuzla ilgili olumsuz algı oluşturmak için masa başında hazırlandığı açık olan bu haberle ilgili hukuki girişimler başlatılacaktır" denildi.