Meral Akşener'den "cumhurbaşkanı adayı" açıklaması! Son noktayı koydu

Meral Akşener'den "cumhurbaşkanı adayı" açıklaması! Son noktayı koydu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamada bulundu. Akşener, “Adaylığım tartışmaya kapalı. Aday değilim, olmayacağım. Birinci parti olursak başbakanım” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı seçimine her gün biraz daha yaklaşırken en sıcak konu cumhurbaşkanı adayı olmaya devam ediyor.  6’lı masanın ortak adayının kim olacağı merakla bekleniyor.

İYİ Parti lideri Akşener, “ortak aday” açıklamasının ardından yorumda bulundu.  Akşener, "Adaylığım tartışmaya kapalı. Böyle bir şey söz konusu değil" diye konuştu.

Cumhuriyet’ten Gamze Kolcu'nun haberine göre, İYİ Parti başkanlık divanı toplantısının ana gündeminde 6’lı masanın son toplantısı yer aldı. Divanda, bildiri metnindeki “ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarma konusundaki kararlılığı” belirten maddesine başlık açıldı. Maddenin, çoklu aday tartışmalarına son vermesi bekleniyor.

KESİN VE NET KONUŞTU

Akşener, buluşmayı kurmaylarına kendisinin adaylığı konusunda kesin ve net konuştu. Akşener, “Adaylığım tartışmaya kapalı. Böyle bir şey (adaylığım) söz konusu değil. Ben aday değilim, olmayacağım” dedi.

İYİ Parti lideri Akşener, “Başbakanlık” sözlerini hatırlatarak “Birinci parti olursak başbakanım” diye konuştu.

Toplantıda ayrıca seçimin erken mi zamanında mı yapılacağı, seçim güvenliği, Akşener’in saha çalışmaları, il ve ilçe gezileri de gündeme geldi. Parlamenter sistemin temel ilkelerinin çalışıldığı komisyonların önemine işaret edilirken 6’lı masanın “ortak sorunlar ortak sorumluluk” misyonuna da dikkat çekildi.