Suriyelilere Türk vatandaşlı böyle veriliyor! İşte 'varsa' istenen belgeler...

Suriyelilere Türk vatandaşlı böyle veriliyor! İşte 'varsa' istenen belgeler...
Suriyelilerden vatandaşlık alırken istenen belgeler sosyal medyada paylaşıldı. İddiaya göre Suriyelilerden istenen belgelerin yanlarına 'varsa' ibaresi eklendi. Peki Suriyelilerden Türk vatandaşı olurken hangi belgeler isteniyor?

Milyonlarca Türk vatandaşı Suriyelilerin vatandaş yapılmasına karşı çıkıyor. Vatandaş yapılan Suriyelilerin oy vererek kaderimizi tayin edebilecek olması ise ayrı bir rahatsızlık konusu.

Hal böyleyken sosyal medyada paylaşılan bir görsel vatandaşları isyan ettirdi. Paylaşılan görselde Suriyelilerden Türk vatandaşı olmak için istenen belgeler yazıyor. Görselin gerçek olup olmadığı henüz bilinmezken vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Paylaşılan görselde Suriyelilerden Türk vatandaşı olmak için istenen belgelerin yanında parantez içinde 'varsa' yazması dikkat çekti. Ppasaport fotokopisi, Suriye kimlik belgesi, sürücü belgesi fotokopisi, aile cüzdanı ve aile tablosu fotokopisi ve diploma fotokopisi gibi kişinin kim olduğunu kanıtlayacak belgeler Suriyelilerden 'varsa' isteniyor. Bu belgelerin olmaması durumunda da vatandaşlık verilebiliyor.

Bu durum IŞİD gibi örgüt militanlarının da Türk vatandaşı olabileceği endişesini duyurdu. Eğer iddia edilen görsel gerçekse bir IŞİD militanı da kim olduğunu kanıtlamadan Türk vatandaşı olabilecek.