Gaziantep ve Mardin'deki korkunç kazaların ardından en yetkili isim konuştu! Yol kusuru mu var?

Gaziantep ve Mardin'deki korkunç kazaların ardından en yetkili isim konuştu! Yol kusuru mu var?
Tüm Türkiye geçtiğimiz hafa sonu katliam gibi trafik kazalarının ardından yasa boğuldu. Mardin'de yaşanan kazada 20, Gaziantep'teki kazada 15 kişi hayatını kaybetmişti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu söz konusu kazaların ardından açıklama yaptı. Karaismailoğlu, "Bu kazalar, yol kusurundan kaynaklı kazalar değil. İnceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ediyor. Şu an yol kusuru dışında olan sürücü hataları ve araç hataları gözükmekte" ifadelerini kullandı.

Mardin'de 20 kişinin ve Gaziantep'te 15 kişinin ölümüne neden olan katliam gibi trafik kazalarına ilişkin olarak en yetkili isimlerden biri olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu açıklamalarda bulundu. Karaismailoğlu, "Bu kazalar, yol kusurundan kaynaklı kazalar değil. İnceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ediyor. Şu an yol kusuru dışında olan sürücü hataları ve araç hataları gözükmekte" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda yapılan  'Demir Kanatların Objektifinden Karma Fotoğraf Sergisi'nin açılışında basının karşısına çıktı. Burada gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bakan Karaismailoğlu, Gaziantep ve Mardin'de meydana gelen kazalar ile iligli önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan, "Bu kazalar bizi derinden yaraladı. Yalnız bu kazalar, yol kusurundan kaynaklı kazalar değil. İnceleme, araştırma ve soruşturmalar devam ediyor. Sonucunda bunlar açığa çıkacaktır ama daha çok şu an yol kusuru dışında olan sürücü hataları ve araç hataları gözükmekte. Dileğimiz bu tür kazaların bir daha olmaması" diye konuştu.