Güngören'de bina sakinleri sokağa döküldü! Afgan ve Suriyeliler ortalığı karıştırdı, evlere girip saklandı

Güngören'de bina sakinleri sokağa döküldü! Afgan ve Suriyeliler ortalığı karıştırdı, evlere girip saklandı
Güngören'in en kalabalık mahallelerinden biri olan Tozkoparan'da ortalık karıştı. Bir binanın dördüncü katında yaşayan Afgan ve Suriyelilerin balkonlardan atlaya atlaya kaçmaya başlaması sonucunda tüm bina sakinleri kaçak mültecileri bulmak için sopalarla sokaklara döküldü. Afganlardan birinin komşularının evlerinden birine girerek saklandığı ortaya çıkarken bir dairenin balkonunda maddi hasar oluştu.

Ülkemize sığınmacı sıfatıyla giren kaçak göçmenlerin karıştığı olaylar her geçen gün artmaya devam ediyor. Sığınmacıların yaygın olduğu mahallelerde kendilerine kolaylıkla yer bulan kaçak göçmenler İstanbul'un çeşitli bölgelerinde karıştıkları olaylarla vatandaşları rahatsız ediyor.

Bunun son örneklerinden biri İstanbul'un Güngören ilçesinde yaşandı. Sığınmacı popülasyonunun fazla olduğu Tozkoparan Mahallesi'nde bu akşam ortalık karıştı.

Mahallede bulunan bir binanın dördüncü katında oturdukları ifade edilen Suriyeli ve Kaçak göçmenler iki haftada iki farklı olayın başrolünde yer aldı. Bina sakinleri, söz konusu kaçak göçmenlerin geçtiğimiz haftalarda kendi aralarında kavga etmeye başladıklarına ve aralarında yaralıların olduğu bir grup kaçak göçmenin ellerindeki satır ve kasaturalarla kaçtıklarına şahit olduklarını belirtti.

BALKONLARDAN ATLAYA ATLAYA KAÇTILAR

Bu gece yaşanan olayda ise aynı kaçakların nedeni bilinmeyen bir şekilde kaçmaya başladıkları belirtildi. Dördüncü katta oturan Afgan ve Suriyelilerin balkonlardan atlaya atlaya ikinci kata kadar indikleri iddia edilirken görgü tanıkları ikinci kattaki dairenin balkonunda hasar olduğunu vurguladı. İki hafta içerisinde aynı olayın iki kez başına geldiğini öfkeyle anlatan ev sahibi bu duruma bir çare bulunmasını istedi.

POLİSLER MÜDAHALE ETTİ

Olayın üzerine polis ekipleri binaya intikal etti fakat söz konusu kaçakların halihazırda bölgeden kaçmış olduklarını saptadı. Yapılan araştırmanın ardından olaya karışıp karışmadığı bilinmeyen ve kimlikleri olmadığı anlaşılan 3 yabancı uyruklu gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü.

KOMŞUNUN EVİNE GİRMİŞ

Polislerin olay yerinden uzaklaşmasından kısa süre sonra dördüncü kattan gelen bir çığlık sesi üzerine tüm bina sakinleri yeniden teyakkuz duruma geçerken bir saat önce olay çıkmasına neden olan Afgan mültecilerden birinin komşusunun evine girerek saklandığı, bu sırada da evi dağıttığı ortaya çıktı. Evde yaşayan yaşlı kadının çığlıkları üzerine polis ekiplerini yeniden arayan bina sakinleri bu kez ellerine aldıkları sopalarla kaçak avına başladı. 

Komşulardan bazıları ikinci kez aranan polis ekiplerinin olay yerine gelmediğini iddia etti.