Diyarbakır'da "Bağ Evi Parkı" açıldı

Diyarbakır'da "Bağ Evi Parkı" açıldı
Bağlar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan "Bağ Evi Parkı" hayata geçirilerek halkın hizmetine sunuldu....

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde 35 bin metrekarelik alan üzerinde yöreye ait onlarca üzüm çeşidi yetiştirilirken ailelerin de dinlenebileceği sosyal tesis alanı yapımı tamamlandı.

Açılışa Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ve davetliler katıldı.

Park açılışında konuşan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Bağlar halkımıza çok güzel eski anılarımızı yaşatacak şekilde 'Bağ Evi Parkı' açılışını yapıyoruz. Bağ Evi Parkı ile birlikte aynı zamanda Bağ Evi Sosyal Tesisini de kurduk. Buradaki amacımız; Bağlar'da oturan ailelerimiz, çocuklarıyla ve dostlarıyla hem Bağ Evinde otursunlar hem de sosyal tesisimiz de güzel bir şekilde yararlanıp huzurla vakit geçirsinler. Üç buçuk yıl oldu, Bağlar için gece-gündüz çalışıyoruz. Göreve geldiğimde Bağlar'da yaklaşık 120 bin metrekarelik bir yeşil alan vardı. Hamdolsun 41 ayda 300 bin metrekare ek yaparak 420 bin metrekarelik bir yeşil alan Bağlar'da mevcuttur. Özellikle Bağ Evi Parkımızda 22 üzüm çeşitleri mevcuttur. Bağlar halkı hem gelip burada oturabilecek hem de üzümleri görecektir. Bütün çabamız Bağlar halkına iyi bir hizmet vermektir." ifadelerini kullandı.  

"2023'te Diyarbakır'a yetecek bir şekilde organik tarım işine gireceğiz"

Beyoğlu, "Biz burada nasıl bir bağ evi kurduksa geçen yıl Diyarbakır merkezinde meyve bahçemizi kurduk. 2 yıldır onlardan mahsulde alıyoruz, alınan mahsulleri de halkımıza ikram ederek güzel bir ortam oluşuyor. Hedefimiz Bağlar'da büyük bir organik tarım seracılığına girmektir. Bütün çalışmalarımızı yaptık, inşallah nasip olursa 2023'te Diyarbakır'a yetecek bir şekilde organik tarım işine gireceğiz. Organik olarak yetişen domatesleri, salatalıkları, biberleri ve bütün sebzelerini ucuz bir şekilde alacaktır. Bu müjdeyi şimdiden Bağlar halkına vermiş olalım." şeklinde konuştu. (İLKHA)