Sinemalarda bu hafta 7 yeni film var: İşte 19 Ağustos Cuma vizyona girecek filmler

Sinemalarda bu hafta 7 yeni film var: İşte 19 Ağustos Cuma vizyona girecek filmler
Vizyonda bu hafta 3’ü yabancı, 4’ü yerli olmak üzere 7 yeni film izleyici ile buluşacak. 19 Ağustos 2022 Cuma günü vizyona girecek filmler arasında Hayır, Pota, Koma, İnn-i Cin Mişna, Ooops! Sevimli Tayfa, Kitap 1820, El - Hemraz "Cinlerin Büyüsü" yer alıyor. Tek başına ya da ailecek sinemaya gidip hoşlandığı türde bir film izlemek isteyenler için bu hafta sonu birbirinden güzel alternatifler olacak. Sinemalarda bu hafta beyazperdede olacak tüm filmleri inceledik. İşte detaylar...

Vizyonda bu hafta 3’ü yabancı, 4’ü yerli olmak üzere 7 yeni film izleyici ile buluşacak. 19 Ağustos 2022 Cuma günü vizyona girecek filmler arasında Hayır, Pota, Koma, İnn-i Cin Mişna, Ooops! Sevimli Tayfa, Kitap 1820, El - Hemraz "Cinlerin Büyüsü" yer alıyor. Tek başına ya da ailecek sinemaya gidip hoşlandığı türde bir film izlemek isteyenler için bu hafta sonu birbirinden güzel alternatifler olacak. Sinemalarda bu hafta beyazperdede olacak tüm filmleri inceledik. İşte detaylar...

SİNEMALARDA BU HAFTA NELER VAR?

Vizyonda bu hafta 4 korku filmi, 1 animasyon filmi ve 1 aksiyon-bilim kurgu ve 1 aile-dram filmi izleyicilerle buluşuyor. 19 Ağustos Cuma günü vizyona girecek filmler merak ediliyor. Türkiye'nin pek çok ilinde ve bölgesinde hafta sonu sinema salonları izleyicilerle dolup taşacak. Peki, sinemalarda bu hafta hangi filmler olacak? İşte, haftalık takvime göre sinemalarda olacak 7 yeni filmin detayları!

HAYIR (NOPE)

Hayır, esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık eden, Kaliforniya'nın iç kesimlerindeki ıssız bir kanyonda yaşayan insanların hikayesini konu ediyor. Yapımın yönetmenliği ve senaristliğini Jordan Peele yaparken oyuncular arasında, Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Steven Yeun gibi isimler yer alıyor.

POTA

Pota, semtinde basketbol oynayabileceği bir yer olmaması üzerine bu duruma bir çözüm bulmak için hareke geçen Ahmet'in hikayesini konu ediyor. Ahmet, Ruya'ya giden babasının bir süredir para göndermemesi üzerine çalışmaya karar verir. Yoksul bir semtte yaşayan Ahmet, okuldan kalan zamanlarda lüks ve güvenlikli bir sitedeki markette çalışmaya başlar. Kezban adında bir kızdan hoşlanan Ahmet, onun okula basketbol eşyalarıyla gelen Erhan'a olan ilgisini görünce basketbol oynamaya karar verir. Ancak Ahmet'in yaşadığı yerde basketbol oynayabileceği bir alan yoktur. Bu durum üzerine Ahmet, bu engeli ortadan kaldırmak için harekete geçer.

KOMA (COMA) 

Koma, geçirdiği kazanın ardından kendisini tehlikeli bir dünyanın içinde bulan bir adamın hikayesini konu ediyor. Gizemli bir kaza geçiren genç bir mimar, kendisini garip bir dünyanın içinde bulur. Komada olan insanların anılarına dayanan bir dünyanın içinde bulunan adam, hayatın kurtarmak için bu dünyanın kurallarını öğrenmek zorundadır. Hayatı için zorlu bir savaşın içinde olan adam, gerçek dünyaya çıkış yolunu bulmaya çalışırken hayatının aşkı ile tanışma fırsatı yakalar.

İNN-İ CİN MİŞNA

İnn-i Cin Mişna, cinlerle bağlantısı olan bir kadının yıllar sonra onlarla yeniden irtibata geçmesiyle yaşananlara odaklanıyor. Genç yaşta cinlerle işbirliği yaptığı için ailesiyle birlikte cezalandırılan Münire, aradan geçen yılların ardından nefsine yenik düşer ve yeniden cinlerle anlaşma yapar. Bunun için de Münire’nin birini seçmesi gerekmektedir. O da, müdirelik yaptığı tiyatronun oyuncusu olan ve kısa sürede ekibin güvenini toplayan Samet’i seçer. Samet’e bir plan hazırlayan Münire, işleri istediği gibi gitmediği için Samet’e cinlerin musallat olmasına neden olur. Gittikçe işler içinden çıkılmaz bir hal alır ve bunu önleyebilecek tek kişi küçükken dedesinden el alıp iyi huylular tarafından korunan Murat’tır.

OOOPS! SEVİMLİ TAYFA

Nestrian Finny ve en iyi arkadaşı Leah, gemi ile yaptıkları yolculuk sırasında yaşanan bir kaza sonucu denize düşer. Bir sal üzerinde hayatta kalmaya çalışan iki, bu sefer de fırtınaya yakalanır. Fırtına sonucu sel ikiye bölününce Finny ve Leah farklı yönlere savrulur. Finny, başka hayvanların da bulunduğu gizemli bir yere giderken Leah volkanlarla çevrili bir adaya varır. Finny ve Leah, birbirlerini bulup içine düştükleri durumdan kurtulmak için ellerinden gelen her şeyi yapmak zorunda kalır.

KİTAP 1820

Kitap 1820, mistik bir kitabın peşine düşen bir gencin yaşadıklarını konu ediyor. Soner, 1820 yılında Yahya adıyla yaşadığını iddia eden genç bir adamdır. Gizemli bir kitabı aramaya koyulan Soner, amacına ulaşabilmek için İzmir'den İstanbul'a doğru yola koyulur. Gizemli güçlerin korumasında olan kitabı bulmak için zorlu bir maceraya atılan Soner, kendisini beklenmedik olayların içinde bulur.

EL - HEMRAZ "CİNLERİN BÜYÜSÜ"

"El - Hemraz "Cinlerin Büyüsü", belgesel çekimi için bir Rum köyüne giden ve burada beklenmedik olaylarla karşılaşan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor.