Beşiktaş'tan Ethem Sancak'a çok sert tepki: Burada Arap bayrağı yok

Beşiktaş'tan Ethem Sancak'a çok sert tepki: Burada Arap bayrağı yok
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, iş insanı Ethem Sancak'a sert tepki gösterdi. Sancak'ın kulüpte yeri olmadığını söyleyen Yamantürk "Burada ay-yıldız var, Arap bayrağı yok" dedi.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, kulübün TMSF'ye düşmesi durumunda satın almak istediğini belirten iş insanı Ethem Sancak için dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Göztepe Kulübünü Danimarkalı bir yatırımcının satın aldığını söyleyen Yamantürk, bazı toplumların bu halleri kabul edebildiğini anımsatarak "Ama biz İngiltere değiliz" ifadelerini kullandı. Sömürge kültürü olan toplumlar için bunu anlamanın basit olabileceğini fakat Türkiye'de böyle bir kültür olmadığını söyleyen Yamantürk, "Başkalarıyla yaşamaya alışığız ama kimseyi sömürmemişiz, eşit şartlarda yaşamışız. Camia ‘Biz sizi istemiyoruz, kulübümüzde Arapça konuşulmasında bir beis görmüyoruz’ derse ona da yapacağımız bir şey yok" açıklamasında bulundu.

"BURADA AY YILDIZ VAR ARAP BAYRAĞI YOK"

Ethem Sancak'ın TMSF'ye düşmesi halinde kulübü satın almak istediğini söylemesine dönük yorumda bulunan Yamantürk, "Ethem Sancak’ı yönetimin disipline verdiğini duyduk. Ama bence önemli olan toplum, bu gibi insanları içine kabul ederken daha dikkatli olmalı. Kimin kayığına binerse onun küreğini çeken insanların Beşiktaş’ta yeri olmamalı. Bana Türk demeyin, ben Arap’ım, utanırım' deyip de arkasında aslan gibi Türk koruma polisiyle İstanbul’un ortasında dolaşan insanları Beşiktaş’ta yeri olmamalı. Burada ay-yıldız var, Arap bayrağı yok" açıklamasını yaptı.