Rus medyası S-400 duyurusu yaptı, Borsa İstanbul devre kesti

Rus medyası S-400 duyurusu yaptı, Borsa İstanbul devre kesti
Rus basını, Türkiye'nin Rusya'dan ikinci parti S-400 sistemlerinin alımı için anlaşmaya vardığını iddia etmesinin ardından piyasalarda dalgalanma yaşandı. Borsa İstanbul, bu haberin ardından sert satışlar nedeniyle 109 hissede devre kesti.

Rus basını, Türkiye'nin Rusya'dan ikinci parti S-400 sistemlerinin alımı için anlaşmaya vardığını duyurmasının ardından piyasalarda dalgalanma yaşandı. Borsa İstanbul, bu haberin ardından sert satışlar nedeniyle 109 hissede devre kesti.

Son dönemde Türkiye ile ABD arasında F-16’ların tedariki için diplomasi trafiği sıkıntılı şekilde devam ederken, Rusya’dan ortalığı karıştıran bir açıklama geldi.

Rus haber ajansı TASS, Türkiye ve Rusya arasında, S-400 karadan havaya füze sistemleri ile ilgili yeni bir anlaşmaya varıldığını ve imzaların atılmış olduğunu iddia etti.

TASS’ın haberine göre, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, Türkiye’nin, ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığını öne sürdü.

BORSA İSTANBUL DEVRE KESTİ

Bu haberin ardından piyasalarda yaşanan dalgalanmayla birlikte gerçekleştirilen sert satışlarla birlikte Borsa İstanbul, 109 hissede devre kesici uygulamak zorunda kaldı.