Beşar Esad ile iletişim kurulacak mı? Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan kritik Suriye açıklaması

Beşar Esad ile iletişim kurulacak mı? Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan kritik Suriye açıklaması
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Şam yönetimiyle Türkiye arasında iletişim kurulabilme ihtimaline dair açıklamada bulundu. Çavuşoğlu konuya dair, "Suriye'de kalıcı çözüm siyasi çözümdür. Rejimle muhalefetin uzlaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile buluştu ve ardından ortak basıl toplantısı düzenledi.

Şam ile yeni bir sürecin başlayıp başlamayacağı üzerine bir süredir devam eden tartışmalara değinen Çavuşoğlu, "Suriye'de kalıcı çözüm siyasi çözümdür. Rejimle muhalefetin uzlaşması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

Çavuşoğlu, "Sadece Suriye içindeki bazı provokatörler değil Türkiye içinde de bu işi kızıştırmak isteyenler bizim sözlerimizi çarptırdılar" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Şam ile ilişkilerin düzelmesine destek vermesine ilişkin de açıklama yapan Çavuşoğlu, "Sayın Bahçeli'ye teşekkür ederiz" dedi. 

BAHÇELİ NE DEDİ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, konuyla alakalı olarak, "Dışişleri Bakanımızın Suriyeli muhaliflerle Esad rejimi arasında barışın tesis edilmesi hususundaki yapıcı ve gerçekçi sözleri kalıcı çözüm arayışlarına güçlü bir nefestir" demişti.

Bundan hiç kimsenin rahatsız olmasına gerek olmadığını belirten Bahçeli, "Türkiye’nin Suriye ile görüşme düzeyini siyasi diyalog mertebesine çıkarması, bu çerçevede terör örgütlerinin yuvalandıkları her coğrafi alandan işbirliğiyle sökülüp atılması önümüzdeki siyasi gündem konularından birisi olmaya namzettir ve hatta ciddiyetle ele alınmaya değerdir" diye konuştu.