Kırım'da yine patlama! Ukrayna, Ruslara karşı hücuma geçti

Kırım'da yine patlama! Ukrayna, Ruslara karşı hücuma geçti
Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'da yer alan Canköy'de patlama yaşandı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanı Mihaylo Podolyak "Ruslar tarafından işgal edilen Kırım, işgalciler ve hırsızlar için yüksek ölüm riski barındırır" dedi.

Rusya’nın 2014 seneinde ilhak ettiği Kırım’ın kuzeyinde yer alan Canköy’de patlama yaşandı. Ukrayna’nın enerji kurumu Energoatom’dan paylaşılan açıklamada, “16 Ağustos sabahı Kırım'ın Canköy ilçesinde patlama sesleri duyuldu. Yangın sonrası çıkan siyah dumanlar görülebiliyor.

Gelen ilk bilgilere göre patlama, Maiske köyü yakınlarında meydana geldi” ifadelerine yer verildi. Rus basını ise patlamanın mühimmat deposunda yaşandığını söyledi.

"KIRIM İŞGALCİLER İÇİN ÖLÜM RİSKİ BARINDIRIR"

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski’nin danışmanı Mihaylo Podolyak, Kırım’da yaşanan patlama ile alakalı yaptığı açıklamada, “Canköy yakınlarında sabah, patlamalarla başladı. Bir hatırlatma; normalde Kırım, Karadeniz, dağlar turizm ile ilgilidir. Ancak Ruslar tarafından işgal edilen Kırım, işgalciler ve hırsızlar için yüksek ölüm riski barındırır” açıklamasını yaptı.

9 Ağustos tarihinde Kırım'da, Rusya'ya ait Novofyodorovka yerleşim yerinde olan Saki Hava Üssü’nde meydana gelen patlama sonucunda bir kişi yaşamını yitirmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı olayın mühimmat patlaması sebebiyle yaşandığını açıklamıştı.