Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak Reis-i Cumhurluk açıklaması! Adayı tarif etti

Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan çok konuşulacak Reis-i Cumhurluk açıklaması! Adayı tarif etti
Tarihçi - yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı bir YouTube kanalında katıldığı programda ülkemizin cumhurbaşkanının nasıl olması gerektiğine dair yorumlarda bulundu. Ortaylı, "Reis-i Cumhur'luk için gösterilen adayın hırsa sahip olmaması gerekir. YÖK’e karşı olan herkes YÖK gelince üye oldular. Çok pasif olmayacak ama o statüyü de çok benimsemiş olmayacak." dedi.

Seçimlere sayılı günler kalmasıyla birlikte ülkenin en sıcak konusu 2023 seçimlerinde iktidara gelmek için mücadele edecek adaylar olmaya devam ediyor.

Tarihçi - yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Kafa TV adlı bir Youtube kanalında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından muhalefete cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin uyarılarda bulundu. Ortaylı, "Reis-i Cumhurluk partiye rey vermekle ilgili bir şey değil. Reis-i Cumhur'luk  için gösterilen adayın hırsa sahip olmaması gerekir." diye konuştu.

İlber Ortaylı, şu ifadeleri kullandı:

“Reis-i Cumhurluk partiye rey vermekle ilgili bir şey değil. Reis-i Cumhur'luk  için gösterilen adayın hırsa sahip olmaması gerekir. YÖK’e karşı olan herkes YÖK gelince üye oldular. Çok pasif olmayacak ama o statüyü de çok benimsemiş olmayacak. Geçiş sürecinde sürenin çok uzun olmaması gerekir ama hap diye de bir sene içinde kolay geçilmez."