BURHANİYE’DE ENGELLİ VATANDAŞLAR FESTİVAL İÇİN LAVANTA BEBEK ÜRETİYOR

BURHANİYE’DE ENGELLİ VATANDAŞLAR FESTİVAL İÇİN LAVANTA BEBEK ÜRETİYOR
Balıkesir’de Burhaniye Engelsiz Güçler Platformu çatısı altında bir araya gelen engelli vatandaşlar, ay sonunda düzenlenecek Burhaniye Ören Festivali’nde satmak için lavanta yağı ve bebekleri ile kantaron yağı üretimine başladı....

SEFER TALAY

Balıkesir’de Burhaniye Engelsiz Güçler Platformu çatısı altında bir araya gelen engelli vatandaşlar, ay sonunda düzenlenecek Burhaniye Ören Festivali’nde satmak için lavanta yağı ve bebekleri ile kantaron yağı üretimine başladı.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi, Burhaniye Zihinsel Engelliler Derneği, Janset Gürbüz Engel Biziz Derneği, Burhaniye Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Öykü Atölyesi ile birlikte Burhaniye Engelsiz Güçler Platformu çatısı altında bir araya geldi. Engelli vatandaşlar, ay sonunda düzenlenecek olan Burhaniye Ören Festivali’nde satmak üzere lavanta bebekler ile lavanta yağı ve kantaron yağı üretimine başladı. Satışlarla Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi’ne gelir elde edilecek.

Kavakdibi Mahallesi’nde Fatma Doğan’ın bahçesinde bir araya gelen kadınlar, 3 aydan beri üretim çalışmalarını sürdürüyor.

“BUNLAR DERNEĞİMİZE GELİR OLACAK”

Üretmekten mutlu olduklarını anlatan Baise Zeybek, “Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi, Burhaniye Zihinsel Engelliler Derneği, Engel Biziz Derneği hep birlikte festivalde satılmak üzere ürünler hazırlıyoruz. Lavanta bebekler, lavanta ve kantaron yağları üretiyoruz. Bunlar derneğimize gelir olacak. Öykü Atölyesi de bize destek oluyor” diye konuştu.

Fatma Doğan da “Biz Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesi olarak el sanatları kursları açtık. Kurslarda kazandığımız beceriler sonucu da burada üretime başladık. Bahçelerden lavantalar toplayarak bunları lavanta bebeğe dönüştürdük. Ayrıca lavanta ve kantaron yağları ürettik. Bunları festivalde satacağız. Herkesi festivale bekliyoruz” dedi.

“GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU”

Makbule Şenol ise, “Öykü atölyesi olarak çalışmalarda biz de katkıda bulunuyoruz. Arkadaşlarımızla beraber lavanta bebek çalışmaları yaptık. Böyle bir çalışmada bulunmaktan son derece mutluyuz. Güzel bir çalışma oldu” diye konuştu.

Suzan Aydemir de “Engelsiz Güç Platforma adına bu sene lavanta bebekler yapıyoruz. Onlara destek olmak istedik. Katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Öykü atölyesi olarak bir aydır bizde çalışmanın içindeyiz” dedi.