Sosyal medya uygulamaları için çanları mı çalıyor? Bütün bilgilerimiz...

Sosyal medya uygulamaları için çanları mı çalıyor? Bütün bilgilerimiz...
Araştırmacı Felix Krause sosyal medya uygulamalarının kullanıcılara kod vererek düzenli olarak takip edildiğini söyledi. Meta bu iddialara karşı çıkarak uygulamalarda kurallara aykırı hiçbir şey yapılmadığını ifade etti.

Sosyal medya platformlarının kullanıcılara ait tüm adımlarını izlediği keşfedildi. Araştırmacı Felix Krause, Facebook ve Instagram'ın uygulama içi tarayıcı sayesinde kullanıcılarını takip ettiğini ortaya çıkardı. Krause'a göre Instagram uygulaması, reklamlara tıklanırken de dahil olmak üzere, gösterilen her web sitesine izleme kodunu gizlemekte bu nedenle de dokunulan her düğme ve bağlantı gibi bütün kullanıcı etkileşimlerini; metin seçimleri, ekran görüntüleri, adresler ve kredi kartı numaraları kayıt altına alınıyor.

Meta ise iddiaların aksine javascript kodunda, kurallara uyduğunu ifade ederek iddialara karşı çıktığını açıkladı. Ayrıca uygulamada ödeme bilgilerinin kaydedilmesi için kullanıcılardan onay istendiği de vurguladı.

Güvenli bir siteye Safari, Firefox veya Chrome gibi tarayıcılar kullanılarak gidilseydi javascript kodunun enjekte edilmesi mümkün olmayacağı belirtilirken, Instagram ve Facebook'un uygulama içi tarayıcıları güvenli olsun ya da olmasın herhangi bir web sitesinde kodu çalıştırıyor.