KPSS sonrası Polislik sınavında da soru skandalı! Tüm sorular aynı çıktı iddiası

KPSS sonrası Polislik sınavında da soru skandalı! Tüm sorular aynı çıktı iddiası
KPSS'nin iptal edilmesine neden olan soru skandalının ortaya çıkmasının ardından Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) sınavında da tüm soruların Kariyer Hocam isimli yayının sorularıyla aynı olduğu iddia edildi.

Polislik sınavları amacıyla soru kitapçıkları hazırlayan ‘Kariyer Hocam’ isimli yayın, ‘Misyon Koruma Deneme’ kitapçığında yer alan soruların 26 Haziran’daki Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavında çıktığını açıkladı.

Yayına göre sınavdaki soruların 32’sinden 18'i aynı, 14'ü de benzer olarak soruldu.

KPSS İPTAL EDİLMİŞTİ

Bilindiği gibi Kamu Personel Seçme Sınavı'nda da (KPSS) Yediiklim Yayınları’nın soru kitapçığında bulunan 20 sorunun sınavda birebir aynısının sorulduğu belirlenmişti.

Skandalın belirlenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) inceleme emri vermişti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’ün vazifeden alınmasına neden olan skandalın sonrasında KPSS de iptal olmuştu.

11 MERKEZDE SINAV YAPILDI

Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) 7’nci dönem sınavı, 26 Haziran 2022 pazar günü tek oturum biçiminde Ankara, Antalya, Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Samsun, Şırnak, Trabzon ve Van olmak üzere 11 sınav merkezinde yapıldı.

Kariyer Hocam’ın YouTube sayfasından sınavdan bir gün sonra paylaşılan videoda, soruları anlatan kişi, şunları söylüyor:

“Hani ‘Neye niyet neye kısmet’ derler ya; bizim mart ayında hazırlamış olduğumuz, sorularını özenle seçtiğimiz aylarca emek ettiğimiz bu Polis Misyon Koruma kitabımızda dünkü PAEM 7 sınavında tam 18 soru geldiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Detaylı incelediğimizde de 14 sorunun da benzer şekilde geldiğini; toplamda 32 soruya bu kitapta dikkat çektiğimizi öğrenmiş bulunmaktayız.”