Dışişleri'nden bomba itiraf! Türkiye görüşmek istiyor Esad kabul etmiyor

Dışişleri'nden bomba itiraf! Türkiye görüşmek istiyor Esad kabul etmiyor
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç yaptığı açıklamada Türkiye'nin Esad rejimi ile görüşmek istediğini ancak Esad'ın bunu kabul etmediğini itiraf etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu “Esad rejimi ve Suriyeli muhalefet anlaşmalı” açıklamasını yapmış, Çavuşoğlu’nun sözlerinin ardından Azez’de Türk bayrakları yakılmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Suriye’de yavaş giden çözüm girişimleri ile alakalı açıklama yaptı. Sözcü Bilgiç, “Halihazırda, rejimin ayak sürümesi nedeniyle bu süreç ilerlememektedir” dedi.

"TÜRKİYE ÇÖZÜM İÇİN EN FAZLA KATKI VEREN ÜLKE"

Türkiye’nin mevcut durumda çözüm bulunması amacıyla en fazla uğraş gösteren ülke olduğunu söyleyen Büyükelçi, Ankara’nın çözüme dönük çabalara en güçlü katkıyı vermeye devam edeceğini belirtti.

Suriye’de senelerdir devam eden iç savaş için hem Cenevre hem Astana’da müzakere süreçleri yapılıyor. Bu süreçler çerçevesinde Anayasa Komitesi ve Müzakere Heyetleri kuruldu. Dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriyeli mevkidaşı ile görüştüğünü belirtmişti. Bu temas ve bakanın sözleri Suriyelilerin ayaklanmasına neden oldu.