HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan: Kentte canlı hayvan borsası kurulsun

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Özaslan: Kentte canlı hayvan borsası kurulsun
​Hayvancılığın desteklenerek canlandırılması gerektiğini belirten HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, kentte canlı hayvan borsası kurulması gerektiğini ifade etti....

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Emin Özaslan, her cuma Şanlıurfa'nın sorunlarını gündeme getirmeye ve bu sorunlarla ilgili çözüm önerilerini paylaşmaya devam ediyor.

Özaslan, canlı hayvan pazarını ziyaret ederek besicilerin sorunlarını dinledi.

Yüksek maliyetler sonucu zarar ettiklerini ifade eden küçükbaş hayvan besicileri, 60 liraya mal ettikleri hayvanları ancak 45-46 liraya satabildiklerini dile getirerek, dengeli bir şekilde kısa süreliğine bir kez de olsa ihracat yolunun açılmasını talep ettiler. Besiciler, durumun devam etmesi halinde besiciliği bırakmak zorunda kalacaklarını söylediler.

Artan yem fiyatlarından dolayı borçlarını ödeyemeyecek duruma geldiklerini belirten besiciler, borçlarını kapatmak için bankalardan kredi çektiklerini dile getirdiler.

"Besicilik yapanlara maddi destekte bulunulsun"

Küçükbaş hayvan besicilerinin hükümet tarafından desteklenmesi gerektiğini belirten Özaslan, "Yarın bu kardeşlerimiz hayvancılığı bırakırlarsa; eti, sütü, yoğurdu ve peyniri nereden bulacağız? Hükümete sesleniyoruz. Bu işin çözümü; özellikle küçükbaş hayvan besiciliği yapan kardeşlerimize hayvan başına maddi destekte bulunulması gerekir. Küçükbaş hayvan besicileri kendileri için şehrin dışında bir yer bulamıyor. Büyükşehir Belediyesi bunun için yer ayırmamış. Şehrin dışında hazine arazilerinin üzerine küçükbaş hayvan besicileri için çok daha elverişli bir yer ayrılabilir." şeklinde konuştu.

"Şanlıurfa'da canlı hayvan borsası kuralım"

Şanlıurfa'daki hayvan borsasının resmi statüsünün olmadığına dikkat çeken Özaslan, "Şanlıurfa'nın 14 milletvekilline sesleniyorum; Şanlıurfa'da hayvan pazarının içerisinde hayvan borsası binası var ama resmi statüsü yok. Gelin, Türkiye'de bir ilki başaralım. Şanlıurfa'da canlı hayvan borsası kuralım. Türkiye'de bir ilk olsun ve bu da Şanlıurfa'da olsun. Resmi statüsü gereği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne bağlı olsun. Urfalılar olarak Türkiye'de bir ilki başaralım. Şanlıurfa bunu çok rahatlıkla yapabilir. Bütün milletvekillerinden bunu bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)