El-Bab'daki Türkiye karşıtı eylemde dikkat çeken pankart: FETÖ ile barışın...

El-Bab'daki Türkiye karşıtı eylemde dikkat çeken pankart: FETÖ ile barışın...
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamaları sonrasında Azez ve el-Bab'da Türk bayrakları yakılıp Türkiye aleyhine gösteriler düzenlendi. Gösterilerde açılan bir pankartta yazan "FETÖ ile barışın biz de belki Esad ile barışırız" yazısı dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun dün yaptığı açıklamalar Suriye'de Türkiye'nin kontrolü altında olan bölgelerde adeta isyana sebep oldu.

Çavuşoğlu dünkü bir konuşmasında Suriye Dışişleri Bakanı ile ayaküstü görüştüğünü ve Suriyeli muhaliflerle Esad rejimini barıştırma niyetleri olduğunu ve savaşın ancak böyle kalıcı olarak bitebileceğini söyledi.

TÜRK BAYRAKLARINI YAKTILAR

Çavuşoğlu'nun bu açıklamalarının ardından başta Azez ve El-Bab olmak üzere Türkiye kontrolündeki yerlerde yaşayan Suriyeli ayaklandı. Eylem yapan Suriyeliler Türk bayraklarını yakıp Türk askerlerine saldırdı. Eylemlerde Türkiye'nin bölgeden ayrılması da istendi.

El-Bab'da yapılan bir eylemde açılan bir pankart ise dikkat çekti. Türkçe olarak açılan pankartta "FETÖ ile barışın biz de belki Esad ile barışırız" yazıldı.