Fuat Oktay trafik kazasına kolonya ile müdahale etti

Fuat Oktay trafik kazasına kolonya ile müdahale etti
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yolda gördüğü kazaya müdahale etti. Yaralı bir kurye göre Oktay, kazazedeye yerde yatarken kolonya ikram etti.

Ankara Dumlupınar Caddesi'nde bulunan bir alışveriş merkezinin önünde seyir halindeki araç ile kuryenin kullandığı motosiklet kaza yaptı. Kazada motosikletli kurye Zeki D, yaralandı.

Bu esnada, "Bürokrasinin Azaltılması ve Dijital Türkiye" toplantısına başkanlık etmek amacıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitmekte olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, konvoyu durdurup makam otomobilinden inip, yaralı sürücüyle ilgilendi.

KOLONYA İLE MÜDAHALE ETTİ

Yaralanan sürücüye kolonya döken Oktay'ın bu fotoğrafı sosyal medyada alay konusu oldu. Elindeki cam şişeyi nereden bulduğu bilinmeyen Oktay, ilkyardım hususunda yeterli olmadığını kanıtladı. İlk yardımda kolonya koklatılmasının hastanın nefes almasına engel olacağı bilinen bir durum.

Baygınlık ve nöbet yaşayan kişilere kesinlikle soğan ve kolonya koklatılmaz. Koklattığınız soğan veya kolonya, hastanın nefes almasına engel olabilir. Çoğunlukla epilepsi nöbetleri birkaç dakika içerisinde durur. Bu nedenle böyle bir durumla karşılaşıldığında beklemeli ve sağlık ekiplerine haber vermelisiniz. Bu örnekte gördüğümüz gibi kazalarda da aynı şekilde kazazedeye kolonya koklatılmaz.