TÜİK: HAZİRAN 2022’DE SANAYİ ÜRETİMİ AYLIK 1,3 PUAN ARTTI

TÜİK: HAZİRAN 2022’DE SANAYİ ÜRETİMİ AYLIK 1,3 PUAN ARTTI
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sanayi üretimi haziranda bir önceki aya göre yüzde 1,3 puan artarken; yıllık bazdaki artış yüzde 8,5 oranında gerçekleşti....

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre sanayi üretimi haziranda bir önceki aya göre yüzde 1,3 puan artarken; yıllık bazdaki artış yüzde 8,5 oranında gerçekleşti.

TÜİK, 2022 yılının haziran ayı Sanayi Üretim Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, sanayi üretimi haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 puan arttı. Sanayi üretimindeki yıllık artış ise yüzde 8,5 oldu.

MADENCİLİK VE TAŞ OCAKÇILIĞI ÜRETİMİ GERİLEDİ

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2022 yılı haziran ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,1 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,6 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 0,1 arttı.

TÜİK verilerine göre, 2022 yılı haziran ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,1 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 10, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 0,6 arttı.