Suriyelilerden Türk düşmanlığı! Türk bayrağını yaktılar, askerlerimizi engellediler

Suriyelilerden Türk düşmanlığı! Türk bayrağını yaktılar, askerlerimizi engellediler
Türkiye'nin desteklediği Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolündeki başta Azez ve Cerablus olmak üzere birçok yerde Türkiye karşıtı eylemler görülüyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde eylemcilerin Türk bayrağı yaktığı görülürken, TSK'ya ait araçlar engellendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada Suriye’deki muhalif gruplarla Esad’ı barıştırmak istediklerini ifade etmişti. Bu açıklamanın ardından ÖSO taraftarı grupların tepki göstermeye başladığı iddia edildi. Açıklamanın ardından birkaç saat geçtikten sonra Cerablus ve Azez’de eylemler başlatıldı.

İçlerinde silahlı kişilerinde yer aldığı çeşitli gruplar, Türk Bayrağı'nı yakıp, yol keserek Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait araçların geçişini engelledi.

Azez'de ise Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Osmanlı Millet Parkı da eylemler sırasında zarar gördü.  Azez'de konvoylar yaparak Türkiye karşıtı slogan atan ÖSO taraftarları, Esad ile barışmayacakları yönünde ve Türkiye aleyhtarı sloganlar attı. Tel Abyad’da eli silahlı ÖSO mensuplarının bizzat eylemlere katılıp, destek verdiği iddia edildi.

Eylemciler, Azez ve birçok kentte “Kardeşlik sınır tanımaz” yazılı levhaların üzerini boyayıp, Türk bayrağına saldırılar düzenlendi.