Kulisler bu haberle çalkalanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad'la yüz yüze mi görüşecek?

Kulisler bu haberle çalkalanıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad'la yüz yüze mi görüşecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile yüz yüze görüşeceği iddiası, kulislerde konuşuluyor. Bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılanan durumda, Erdoğan gerçekten Esad'la görüşecek mi? Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu cevap verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad arasında bir görüşme olacağı yönündeki iddialara  cevap verdi. 

"ESAD'LA TEMAS ŞU ANDA SÖZ KONUSU DEĞİL"

Şu anda böyle bir temasın söz konusu olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız zaten o soruya cevap verdiler. Uzun zamandır Putin ve Rus yetkililer, 'Sizi rejimle görüştürelim' dediler. Esad ile Cumhurbaşkanımızı görüştürmek istediler. Cumhurbaşkanımız da istihbaratların görüşmesinin faydalı olacağını söylemişlerdi. Bir ara istihbaratlar arasında görüşmeler olmuştu. Daha sonra kesinti oldu. Şimdi tekrar başladı. İstihbaratlar arasındaki görüşmelerde birçok konu gündeme geliyor." dedi.

"TERÖRİSTLERİN TEMİZLENMESİ LAZIM"

Belgrad'da Suriyeli mevkidaşıyla ayaküstü sohbet ettiğini belirten Çavuşoğlu, "Bağlantısızlar Toplantısı'nda, Belgrad'da ayaküstü Suriye Dışişleri Bakanı ile da kısa bir sohbetim oldu, o toplantı marjında. Orada da bu ülkenin tek çıkar yolunun siyasi uzlaşı olduğunu söyledim. Teröristlerin temizlenmesi lazım, kim olursa olsun. Ama diğer taraftan muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında barışın olması gerektiğini, Türkiye olarak da böyle bir durumda destek olabileceğimizi söyledik. Suriye'nin toprak bütünlüğünü destekliyoruz" dedi.