Elâzığ`da Kerbela programı düzenlendi

Elâzığ`da Kerbela programı düzenlendi
Peygamber Sevdalıları Vakfı Elâzığ Şubesi tarafından "Kerbela ve Hazreti Hüseyin" konulu program düzenlendi....

Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen programa yoğun katılım olduğu gözlendi. Kur`an Kerim ile açılışı yapılan programa Özlem Ajans sanatçıları Kerbela konulu ilahiler ve ezgiler seslendirdiler.

Konuşmacı olarak programa katılan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

"Cebrail`in tarafını tuttuğu Hüseyin'den bahsediyoruz"

Bir Müslümanın, anlatırken ve okurken yüreğinin titrediği, tekrar tekrar okunmasına rağmen gözyaşı döktüğü konunun Kerbela Hadisesi olduğunu belirten Dinç, "Eğer insanın yüreğinde biraz merhamet kalmışsa, ben inanıyorum ki herkes bu duyguları yaşamıştır. 1.400 yüz yıl değil bir milyon yılda geçse bu acı unutulamaz. Kerbela bizim için büyük bir derttir. Bu derdi unutamıyoruz. Biz bu derdimizle inşallah büyük hakikatlere imza atacağız.  Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) koklamaya kıyamadığı ve 'Hüseyni seven, Beni sever' 'kim Hüseyni severse, Allah ta onu sever' dediği Hazreti Hüseyin`den bahsediyoruz. Sahabeler bakıyor Peygamber Efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) yanında Hazreti Hasan ile Hazreti Hüseyin güreş tutuyor. Peygamber Efendimiz, (Sallallahu Aleyhi Vesellem) Hazreti Hasan`ın tarafını tutarak ‘Hadi Hasan! Hadi Hasan! Yen Hüseyni diyor. Sahabeler diyor ‘Ya Resulallah! Hazreti Hüseyin daha küçüktür. Hazreti Hasan ise daha büyüktür. Oysa ki siz Hasan`ı tutuyorsunuz.’ diyorlar. Hazret-i Resulullah ‘Siz görmüyor musunuz; Cebrail`de Hüseyin`in tarafını tutuyor.’ buyuyor. Cebrail`in tarafını tuttuğu Hüseyin`den bahsediyoruz. Çünkü Hüseyin sıradan biri değil." dedi.

Sinevizyon gösterisinin yapıldığı program okunan ilahi ve dualarla son buldu. (İLKHA)