Kaçak göçmen haberi sonrası tutuklanan Hasan Tolga Balcılar'dan kötü haber

Kaçak göçmen haberi sonrası tutuklanan Hasan Tolga Balcılar'dan kötü haber
Osmaniye'de sığınmacı kampından kaçan Afganların haberini yapan ve ardından tutuklanan Hasan Tolga Balcılar açlık grevine başlamıştı. Balcılar'ın bugün durumunun kötüleştiği ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Osmaniye'de Afgan sığınmacıların göçmen kampından kaçtığını haberleştiren gazeteci Hasan Tolga Balcılar, önce gözaltına alınmış, ardından da tutuklanmıştı.

Cezaevine gönderilen Hasan Tolga Balcılar açlık grevine başlamıştı. Bu süreçte 15 kilo veren Balcılar'ın sağlık durumunun günden güne kötüye gittiği ve böbreklerinde sıkıntı olduğu belirtilmişti. Bugün alınan bilgiye göre Balcılar hastaneye kaldırıldı. 

Gazeteci İbrahim Haskoloğlu konuyla ilgili Twitter'dan şu paylaşımı yaptı:

"Osmaniye'de sığınmacı kampından kaçan Afganların haberini yapan ve sonrasında tutuklanan Hasan Tolga Balcılar, hastaneye kaldırıldı.

BÖBREKLERİNDE SORUN VAR

Durumu ile ilgili bilgi veren eşi, Tolga Balcılar'ın böbreklerinde bazı sorunlar olduğunu söyledi.

Muhalif veya iktidar yalakası bir kişi olsaydı şu an her kanal verir, siyasiler konuşur, insanlar paylaşırdı

Bu adam haber yapmasa belki kamptan kaçanlar yakalanmaz, aranızdan birisi zarar görürdü

Sonra kimse kalkıp gazeteciler ne yapıyor diye sormasın. Herkes hakkettiğini yaşar.

Hasan Tolga Balcılar'a toplum sahip çıkana kadar tek bir kaçak göçmen haberi paylaşmayacağım. Bu tür haberleri paylaşanları da buna davet ediyorum.

Bu adamın yerinde biz de olabilirdik. Herkes bu adama sahip çıkmalı. Bu adamı da hayatımda bir kez bile görmedim. Olması gereken bu."