TOKİ konut yaptı, kurada Araplar çıktı! Türkler isyan etti

TOKİ konut yaptı, kurada Araplar çıktı! Türkler isyan etti
TOKİ'nin İstanbul Başakşehir'de dar gelirli vatandaşlar için yaptığı konut projesinin kurası çekildi. Kurada Türk vatandaşlığı verilen Lama Hamaideh, Muhammed Ammar Abdulazim, Abdulkader Mohammad gibi isimlerin çıkması tepkilere neden oldu. Kurayı kazanamayan Türkler duruma isyan etti.

Son zamanlarda çok sayıda başta Suriyeli ve Afgan'ın TC vatandaşlığı aldığı kesin bir şekilde biliniyor. Bu gelişme yalnızca sokaklarda, tabelalarda, menülerde değil Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, özellikle engelli ve şehit-gazi yakınlarına konut edindirme hedefi taşıyan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan kura sonuçlarında da açık bir şekilde görüldü.

Sözcü'nün haberine göre başvuru koşulu olarak TC vatandaşlığının ve 1 senelik ikametin yeterli olduğu kuralara katılımda, son birkaç senede vatandaşlık alan şahısların yoğun başvurusu sonuçlara da yansıyor. Son olarak geride bıraktığımız ay gerçekleştirilen İstanbul Kayabaşı 3. ve 4. Etap evlerinin kuralarında 3 artı 1 dairelerden kazanan yaklaşık 500 talihli içerisinde, Lama Hamaideh, Muhammed Ammar Abdulazim, Abdulkader Mohammad gibi adlar dikkatlerden kaçmadı. Kurayı kazanamayan bir vatandaş, “Önce, ‘kazanamadım ama neyse ki bu daireler ağırlıklı olarak ev sahibi olmayan şehit ve gazi yakınlarına gidiyor' diye düşündüm.

"BUNCA VATANDAŞ EVSİZKEN..."

Sonra listedeki isimleri görünce bunca vatandaşımız evsiz barksızken sonradan vatandaşlığa geçenlerin bu hakkı kazandığını görmüş oldum” dedi.

TOKİ, 50 bin sosyal konut projesi çerçevesinde Başakşehir Kayabaşı 3. ve 4. etap konut projesinde ; 2 oda 1 salon 482 tane ve 3 oda 1 salon 524 tane konutu satışa sundu. Kura çekiminde tespit edilen hak sahipleri 240 aya varan vadeler ile ev sahibi olacak. TOKİ'den henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmedi.

TOKİ'nin büyük konut açığı olan İstanbul için kura çekimi gerçekleştirdiği bir diğer proje de Sancaktepe projesi. Proje, yurt dışında yaşayan TC vatandaşlarına özel yapılması ile “neden dövizle kazananlara özel proje yapılıyor” tepkilerine neden olmuştu. Yüzde 30 peşinatla 8.342 lira taksitle 120 aya varan vade ile ev sahibi yapan projenin kurasını kazananlar arasında da Abdalhaki Sadaki, Abdulmajid Alkaddah, Abdelkader Benkhaled gibi isimler bulunuyor.