Mahmut Özer'den okul kaydı yaptıracak velilere uyarı! Eğer okullar bunu talep ederse...

Mahmut Özer'den okul kaydı yaptıracak velilere uyarı! Eğer okullar bunu talep ederse...
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı son açıklamayla birlikte, 2022-2023 eğitim öğretim yılı okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığına yönelik şikayet aldıklarını ifade etti ve 65 okulda başlatılan incelemelerin sürdüğünü söyleyerek, "Kesinlikle okula kayıtlarda bağış alınmayacak" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptığı açıklamayla, okulların yeni kayıt sırasında bağış adı altında istedikleri paralara ilişkin konuştu.

Özer, "Yıllardan beri ülkede kronik problem haline gelen "okula kayıtlarda bağış" sendromunu da ortadan kaldırmak istediklerinin altını çizen Özer, "Tüm kamuoyuna deklare ettik, tüm illerimizde il müdürlerimizi alarm durumuna getirdik. Kesinlikle okula kayıtlarda bağış alınmayacak. Bir veli isterse okulun güçlenmesi için okul aile birliğine bağış yapabilir ama kayıtla kesinlikle ilişkilendirilmeyecek. Allah'a şükür bu süreç de çok başarılı bir şekilde devam ediyor." dedi.

Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alındığına yönelik şikayetler aldıklarını ve 65 okulda başlatılan incelemelerin devam ettiğini söyleyerek, "Nasıl yardımcı kaynakla ilgili problemi kökünden çözmüşsek, bağışla ilgili problemi de çözeceğiz." ifadesini kullandı.