Türk siyasetinde yeni bir parti kuruluyor: Milliyetçi Sol Parti

Türk siyasetinde yeni bir parti kuruluyor: Milliyetçi Sol Parti
Eski DSP'liler gazeteci Hüseyin Alpay'ın genel başkanlığında Milliyetçi Sol Parti'nin kuruluşu için İçişleri Bakanlığı'na başvurdu.

Genel Başkanlığını gazeteci Hüseyin Alpay’ın üstlendiği ve kısa ismi “Milli Sol” olan Milliyetçi Sol Parti’nin kuruluşu için İçişleri Bakanlığı’na başvuru gerçekleştirildi.

Aynı zamanda Rahşan Ecevit’in kurduğu Demokratik Sol Halk Parti’nin son genel başkanı da olan gazeteci Hüseyin Alpay, 2019 senesindeki Demokratik Sol Parti (DSP) kurultayında da genel başkan adayı olmuştu. Kurultayın ardından DSHP’yi tekrar kuran DSP muhalifleri, şimdi de Milliyetçi Sol Parti ismi altında örgütlendiler.

YERLİ, SOL, TÜRKÇÜ

Gerçek Gündem’in haberine göre; mesele ile alakalı açıklama yapan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, “Kökleri bu topraklara ait, halkımızın manevi değerleriyle çelişmeyecek yerli ve sol bir partiyi, Türkçülük temelleri üzerinde inşa etmek istedik. Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileriz” açıklamasını yaptı.

Partilerinin 60 kurucu üye ile başvurusunu bitirdiğini ve bakanlıktan alındı belgesini ilerleyen hafta içinde alacaklarını belirten Hüseyin Alpay, hali hazırda 30 şehirde hemen tabelalarını asacak halde olduklarını ve Haziran 2023 seçimlerine girmeyi amaçladıklarını söyledi.