İSKİ GENEL MÜDÜRÜ ŞAFAK BAŞA: İSTANBUL HALKINA KESİNTİSİZ SU SAĞLAMAK İÇİN YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

İSKİ GENEL MÜDÜRÜ ŞAFAK BAŞA: İSTANBUL HALKINA KESİNTİSİZ SU SAĞLAMAK İÇİN YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Avrupa Yakası su dağıtım sistemi olacak Kağıthane-Bahçelievler-Sefaköy İçme Suyu Tünelleri'nin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi....

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Avrupa Yakası su dağıtım sistemi olacak Kağıthane-Bahçelievler-Sefaköy İçme Suyu Tünelleri'nin inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa, İSKİ'nin en büyük içme suyu yatırımı olan Kağıthane-Bahçelievler-Sefaköy İçme Suyu Tünelleri inşaatında incelemelerde bulundu. İSKİ yönetici ve teknik heyetinin de katıldığı gezide Başa, tünel çalışmalarındaki son durum hakkında Su İnşaat Dairesi Başkanı Secaettin Varer ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

“İSKİ, İSTANBUL HALKINA KESİNTİSİZ SU SAĞLAMAK İÇİN DEV YATIRIMLAR GERÇEKLEŞTİRİYOR”

İnceleme gezisi esnasında değerlendirmelerde bulunan Şafak Başa, çok önemli bir yatırımı gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Yerin 40 metre altında, çok zor şartlarda çalışan İSKİ emekçilerine teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Bu İSKİ'nin çok önemli bir projesi ve çalışmalarımız iş programına uygun olarak gidiyor. 4 bin milimetre iç çapında olan tünelin yüzde 45 inşaatını tamamladık. Beton imalatları tamamlandığında çelik boru döşeme işlemlerine başlayacağız. İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki su arzını artıracak, güvence altına alacak ve İSKİ’nin enerji maliyetlerini de düşürecek çok önemli projeyi maddi zorluklarımıza rağmen hızla tamamlamak arzusundayız” dedi.

“AVRUPA YAKASI SU DAĞITIM SİSTEMİNİN ATARDAMARI OLACAK”

TBM ile gerçekleştirilen kazılar sayesinde gündelik yaşamı ve trafiği etkilemeden çalışmalarına devam edilen Kağıthane-Bahçelievler-Sefaköy İçme suyu Tünelleri, Kağıthane'ye kadar gelen Melen suyunu Avrupa Yakası'nın en uç noktalarına kadar ulaştıracak. Yaklaşık 21 kilometre uzunluğundaki tüneller, bölgenin en önemli su dağıtım noktaları olan Eyüp Münzevi Depo, Bahçelievler Depo ve Sefaköy Depo ile bağlantılı olacak. Ayrıca şebekeye entegresi sağlanarak alternatif besleme sistemleri oluşturulacak.