​Kur'an Nesli Platformu: Aşura'yı tefekkür edip ders ve ibretler çıkarmalıyız

​Kur'an Nesli Platformu: Aşura'yı tefekkür edip ders ve ibretler çıkarmalıyız
Kur'an Nesli Platformu, Kerbela faciası dahil Aşura gününde birçok önemli olayın yaşandığına işaret ederek bu önemli günlerde Müslümanların tefekkür edip ders ve ibretler çıkarması gerektiğine dikkat çekti....

Kur'an Nesli Platformu, muharrem ayının onuncu günü olan ve miladi 8 Ağustos Pazartesi günü idrak edilecek Aşura günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajı, Platformun Konya Koordinatörü Celal Ödemiş okudu.

Mesajına, "Hamd âlemlerin Rabbi, yegâne sahibi ve düzen koyucusu şanı yüce olan Allah'a mahsustur. Salat ve selam fahr-ı kâinat, Efendimiz Hazreti Muhammed'in, güzide ashabının  Ehl-i Beyt'inin ve onun yolunu sürdüren müminlerin üzerine olsun. " ifadesi ile başlayan Ödemiş , muharrem ayının insanlık tarihinde birçok Peygamberin Allah'ın yardımına mazhar olduğu önemli bir ay olduğunu hatırlattı.

Ödemiş, "İnsanlığın ilk atası Hazreti Adem'in tövbesinin kabulü,  Hazreti Nuh ve iman edenlerin büyük tufandan kurtulması,  Hazreti Yunus'un balığın karnından çıkması,   Hazreti İbrahim'in atıldığı ateşte yanmaması ve ateşin kendisine esenlik ve selamet olması,  Hazreti Yakup'un oğlu Hazreti Yusuf’a kavuşması,  Hazreti Yusuf'un kuyudan çıkması, Hazreti Eyyüb'ün hastalıklarından şifa bulması, Hazreti Musa'nın Allah’ın izni ve yardımıyla Kızıldeniz’i geçmesi, Hazreti İsa’nın mübarek viladetleri ve Yüce Rabbinin katına yükselmesi, Hazreti İdris'in göğe çıkarılması gibi çok sayıda hikmet barındıran harikulade hadise ve mucizeler Aşura günü gerçekleşmiştir." dedi.

"Dersler ve ibretler çıkarmalıyız"

Aşura gününden çıkarılması gereken derslere değinen Ödemiş, şöyle devam etti: "Müslümanlar olarak böyle günleri fırsat bilip değerlendirmeli, üzerinde tefekkür edip, dersler ve ibretler çıkarmalıyız. Hazreti Adem aleyhisselam gibi, yapılan hatanın tövbesinde ısrarcı olmamız ve yaptığımız hata ve yanlışları Allah'a itiraf etmemiz gerekir. Hazreti Nuh aleyhisselam gibi suyun ve denizin olmamasına rağmen, Allah’ın emrini yerine getirmek için ısrar eden kullarından olmamız gerekir. Hazreti İbrahim aleyhisselam gibi ateşe atılacağını bilmesine rağmen, Allah'a güvenmemiz ve kurtarıcımızın Allah olduğu düşüncesi ile hareket etmemiz gerekir. Hazreti Eyüp aleyhisselam gibi başımıza binbir türlü hastalık ve musibet de gelse, şifanın sadece Allah'tan geldiğine inanıp iman etmemiz ve ne gelirse gelsin Allah'tan geldiğine inanarak sabretmemiz gerekmektedir. Hazreti Musa aleyhisselam gibi ucu bucağı olmayan bir deniz ile karşılaştığımızda dahi Allah'ın, bir çıkış kapısı açacağına canı gönülden iman etmemiz gerekir."

"Kerbela hadisesi Müslümanlar için unutulmaz ve önemli bir kıyam örneğidir"

Muharrem ayı ve Aşura gününün, tüm bunların yanı sıra Müslümanlara, ciğerleri dağlayan Kerbela faciasını hatırlattığını ifade eden Ödemiş, "Kerbela; Allah Resulünün (salllahu aleyhi vesellem) 'Cennet gençlerinin efendileri' sözüyle taltif ettiği, Hazreti Ali ve Hazreti Fatıma’nın ciğer parelerinden biri Hazreti Hüseyin efendimizin ve yetmişten fazla Müminin şehit edildiği gündür. İslam tarihinde eşi benzeri bulunmayan ve Müminlerin kalplerini kıyamete kadar kanatacak olan Kerbela hadisesi Müslümanlar için unutulmaz ve önemli bir kıyam örneğidir." dedi.

Filistin, Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Myanmar, Irak olmak üzere dünyanın birçok yerinde adeta Kerbelaların tekrar yaşandığına işaret eden Ödemiş, bu zulümlerin son bulması için dua ettiklerini kaydetti.

Muharrem ayında yapılan aşure aşının paylaşmanın ve birlikteliğin simgesi olduğunu ifade eden Ödemiş, "Aşure aşında bir araya gelen farklı nimetlerin, aynı ortak tada katkı sağladıkları gibi, Müslüman milletimiz asırlardır birlikte yaşamanın gereği olarak sevinç ve tasayı, muhabbet ve meşakkati paylaşmaya devam etmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"Kerbela, aramızda ayrılığa değil, kardeşliğe vesile olmalı"

Kerbela'nın, herkese taze bir bilinç aşılaması gerektiğini vurgulayan Ödemiş, "Kerbela, aramızda ayrılığa değil, kardeşliğe vesile olmalı bizi birbirimize sımsıkı kenetlemelidir. Kerbela’nın bizlere yüklediği görev ve sorumluluk, gönül kapılarımızı ardına kadar birbirimize açmak, yüreklerimizi Kerbela’ya dönüştürmemektir. Kuran Nesli Platformu olarak, İmam Hüseyin'in safında olduğumuzu her zaman ve her ortamda haykıracağız. Peygamberin aziz torununun yaptığı gibi Yezitlerin, zalimlerin, despotların, sömürgeci emperyalistlerin, zamanın Yezidi düzenlerinin karşısında olduğumuzu haykırmaktan çekinmeyeceğiz. Hazreti Hüseyin'in yolunu yol edinip davasını ne pahasına olursa olsun omuzlayacağız. Heyhat Minezzille feryadını her daim canlı tutacağız." diye konuştu.

Ödemiş, mesajının sonunda şu dua ve temennilerde bulundu:

"Aşura'nın, İslam âleminin, savaştan barışa, zulümden adalete, şiddetten merhamete, zilletten izzete dönmesine vesile olmasını temenni ediyoruz. Başta Seyyid-i Şüheda İmam Hazreti Hüseyin ve Kerbela şehitleri olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor ve Müslüman kardeşlerimize reva görülen vahşet, katliam ve soykırımların son bulması için yüce Mevlamıza yalvarıyor, duamıza icabet etmesini diliyor, İslam ümmetini ve dünya mustazaflarını birleştirip kurtuluşa ulaştırmasını can-ı gönülden niyaz ediyoruz." (İLKHA)