Dolara ilişkin korkutucu açıklama! Net tarihi verdi, dolar kaç lira olacak?

Dolara ilişkin korkutucu açıklama! Net tarihi verdi, dolar kaç lira olacak?
Ekonomist Selçuk Geçer, doların ağustos ayında kaç liraya yükselebileceğini açıkladı. Geçer, "Ağustos sonu eylül başı itibari ile 20 liranın üstünde bir dolar kuru tutabilirler. 17 olarak gördüğümüz dolar kurunu bir anda 60-70 lira olarak görebiliriz " ifadelerini kullandı.

5 Ağustos 2022 Cuma günü dolar kuru 17,9673 TL ile haftayı kapattı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer doların geleceğine dair yeni öngörülerde bulundu.

Para politikasında bir değişiklik yapılmaması durumunda doların daha da yükseleceğini savundu.

Dolar için Ağustos sonu beklentisini belirten Geçer, "Ağustos sonu eylül başı itibari ile benim öngörüm 20 liranın üstünde bir dolar kuru tutabilirler” dedi.

"SERTLEŞMEYE BAŞLAR"

Kış aylarında gerilimin artacağını ifade eden Geçer, “Kur hareketleri açısından bakıldığında da sertleşmeye başlar. Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanmasıyla, dolar kurunun 30 liranın kıyısına gelebileceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

"BİR ANDA DOLAR KURUNU 60-70 LİRA OLARAK GÖREBİLİRİZ"

Dolarda kırılma yaşanabileceğini söyleyen Geçer, "Bu durum bizi 5 Nisan 1994’e götürür, dört beş katına kadar artışlar görürüz. Bir anda 17 olarak gördüğümüz dolar kurunu 60-70 lira olarak görürüz. Umarım öyle bir şey olmaz ancak bu işin sadece para politikaları ile yönetilmeyeceğini hala anlamış değiller. Sadece algı ve sözle yönetilemezsin." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'DE EN UCUZ ŞEY DOLAR"

Geçer, %80'e varan enflasyon için bunun sürpriz olmadığını da ekleyerek sözlerini, "Zaten biz şu anda 30-35 lira aralığında dolar kuruna sahibiz ama Türkiye'de en ucuz şey dolar. Bu böyle kalamaz, devam edemez." dedi.