Siyonist işgalcilerden Mescid-i Aksa'ya silahlı baskın

Siyonist işgalcilerden Mescid-i Aksa'ya silahlı baskın
Yahudi gasıplar, sözde "Tapınağın Yıkılışı" yıldönümü nedeniyle Mescid-i Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan Harem-i Şerif'e baskın düzenledi....

Siyonist Yahudiler Mescid-i Aksa’ya bu sabah erken saatlerde bir kez daha baskın düzenledi.

İlk grubun baskınından kısa bir süre sonra, ikinci bir işgalci grubu daha Mescid-i Aksa'ya baskın gerçekleştirdi. İkinci grubun başında eski Knesset üyesi Yehuda Glick'in olduğu belirtildi.

Çok sayıda silahlı işgalci polis de sözde "Tapınağın Yıkılışı" yıldönümü nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen Yahudi gasıpları korumak bahanesiyle Mescid-i Aksa'ya girdi.

Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme ve Yahudileştirme planları yapan işgal rejimi, söz konusu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi gasıpları Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.

Mescid-i Aksa, işgal rejimi ile Ürdün arasında 26 Ekim 1994'te imzalanan sözde barış antlaşmasına göre Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Ancak işgalci gasıplar, 2003'ten bu yana polis eşliğinde kutsal mabede giriyor. Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslümanların egemenliğinin ihlal edildiği bu girişleri "baskın" olarak nitelendiriyor. (İLKHA)