Alevi kışkırtması sürüyor! Cemevi başkanına saldırı

Alevi kışkırtması sürüyor! Cemevi başkanına saldırı
İstanbul'da Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş'a evinin önünde saldırı düzenlendi.

Ankara’da cemevleri ve Alevi derneklerine yapılan saldırılara tepkiler sürerken, bir saldırı haberi de İstanbul Kartal’dan alındı. Alevi Vakıfları Federasyonu İkinci Başkanı ve Kartal Cemevi Başkanı Selami Sarıtaş, evinin önünde saldırıya maruz kaldı.

Gazete Duvar’ın haberine göre; Kartal Cemevi çalışanı Yunus Altun, Sarıtaş’a yapılan saldırının planlı yapıldığını belirtti. Sarıtaş’ın otomobiliyle evine gittiği sırada, bir motor üstündeki iki kişinin adres sorma gerekçesiyle otomobile yanaştıklarını ve ardından saldırının başladığını söyledi.

"OĞLU GELİNCE SALDIRGANLAR KAÇIYOR"

Altun, “Saldırının planlı programlı olduğu çok belli. Aracıyla akşam evin önüne yaklaşırken motor üzerindeki kasklı iki kişi inerek başkana adres soruyorlar ve camı yarım açmasının ardından saldırıyorlar. Başkan aracı sürüyor ve çöpe çarparak duruyor, o sırada saldırı sürüyor. Kendini yan koltuğa attığı sırada evden oğlu geliyor ve o sırada saldırganlar bırakıp kaçıyorlar. Sağlık durumu şu an iyi ama yüzünde morarma ve şişlik fazla. Çok fazla darp edilmiş” açıklamasını yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat sosyal medya sayfasından durum ile alakalı paylaşım yaptı.

İBB'DEN KINAMA

Polat, “Kartal Cemevi Vakfı Başkanı sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış alçakça bir saldırı olduğunu ailesi ile görüşerek teyit ettim. Son derece nazik kişiliğe sahip sevgili Selami Sarıtaş’a yapılmış bu saldırıyı kınıyorum. Kendisi ile dayanışma için yanına geçiyorum” ifadelerini kullandı.

Polis, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş’a saldıran şahısların yakalanması amacıyla çalışma başlattı. Sarıtaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu ve hastanedeki işlemlerinin sonrasında evine döndüğü bildirildi.