13’üncü büyükelçiler konferansı düzenleniyor

13’üncü büyükelçiler konferansı düzenleniyor
Yurt dışında ve merkez teşkilatında görevli tüm büyükelçilerin katılımıyla 2008 yılından bu yana düzenlenmekte olan Büyükelçiler Konferansı’nın onüçüncüsü, bu yıl 6-12 Ağustos tarihlerinde Ankara, Kayseri ve Nevşehir’de gerçekleştirilecek....

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, konferansın resmi açılışının 8 Ağustos günü yapılacağı bildirildi.

Açıklamada, “Ülkemizi ve bölgemizi yakından ilgilendiren gelişmelerin ele alındığı, küresel eğilimlerin değerlendirildiği ve güncel sınama ve fırsatların görüşüldüğü Büyükelçiler Konferansı, dış politikamız bağlamında kurum içi planlamalar yapılması ve kurumlararası eşgüdüm tesis edilmesinin yanı sıra, kamu diplomasisi bakımından da önemli bir işlev görmektedir.” denildi.

Açıklamanın devamında, “Konferans kapsamında Büyükelçilerimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın TBMM Başkanımız tarafından kabul edileceklerdir. Kabine üyesi Sayın Bakanlarımız, üst düzey kamu görevlilerimiz ve yabancı konuklar da Büyükelçilerimize hitapta bulunacaklardır. Konferans’ın son günü, Sayın Bakanımız ve Büyükelçilerimiz, Kayseri ve Nevşehir’i ziyaret edeceklerdir.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA)