KPSS soruşturması genişliyor! Başka yayınevleri de işin içine girdi

KPSS soruşturması genişliyor! Başka yayınevleri de işin içine girdi
2022 KPSS soruların Yediiklim Yayınları'na sızdırıldığının ortaya çıkması üzerine iptal edilmişti. Konuyu soruşturan yetkililer tespit edilen diğer yayınevlerinin sorularının da iptal edilen sınav sorularıyla karşılaştırılacağını açıkladı.

Soruların sızdırıldığının ortaya çıkmasının akabinde iptal edilen 2022 KPSS hakkında yürütülen soruşturma genişliyor. Sınavla ilgili şaibeler olduğunu, sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini hesaba katan yetkililer, sınav sorularının birçok yayıneviyle karşılaştırılacağı ortaya çıktı.

HaberTürk’ten Bülent Aydemir’in haberine göre; yetkililer, “Yediiklim yayınevinin deneme sınavıyla KPSS sınavında bire bir aynı olan ya da birbirine benzeyen soru sayısı iddia edildiği gibi 20 değil. 3-5 soru var” ifadelerini kullandı.

Sınavla ilgili şaibeler olduğunu, sadece Yediiklim değil, başka yayınevleri aracılığıyla da soruların çalınmış ya da kopyalanmış olabileceğini belirten yetkililer, sınav sorularının tespit edilen başka yayınevlerinin yayınları ile karşılaştırılacağını belirtti.