Ümit Özdağ'dan dikkat çeken Mansur Yavaş açıklaması: Ya olur ya da...

Ümit Özdağ'dan dikkat çeken Mansur Yavaş açıklaması: Ya olur ya da...
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olmaması halinde kendi adaylarını çıkartacaklarını söyledi.

Göçmenlere karşı sert çıkışlarıyla oldukça gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Oğuzhan Uğur'un sunuculuğunu yaptığı Mevzular Açık Mikrofon programına katıldı. Gündem ile alakalı açıklamalar yapan Özdağ, kendisine sorulan sorulara da yanıt verdi. Özdağ, cumhurbaşkanlığı adaylığı ile alakalı soruyu dikkat çeken şekilde cevapladı.

Özdağ, kendisinin aday olup olmayacağı ile alakalı soruya "Eğer Mansur Yavaş'ın kazanma şansına sahip olsaydım hiç düşünmeden aday olurdum. Ama bugün Mansur Yavaş'ın gerekçesi ne olursa olsun kamuoyunda en fazla desteği alan kişi olduğu net bir durum. Biz 6'lı masaya Mansur Bey'i aday gösterin, biz de destekleyelim dedik. Hala 6'lı masadan bir cevap çıkmadı, biz de cevap çıkmasını bekliyoruz." cevabını verdi.

"MANSUR BEY 'ADAY DEĞİLİM' DEMEDİ"

Mansur Yavaş hakkında dikkat çeken şeyler söyleyen Özdağ, "Mansur Bey'in 'aday değilim' dediği doğru değil. Bu konuda bildiklerimi kamuoyuyla paylaşmak için ortamın çok erken olduğunu düşünüyorum. Ama Mansur Bey 'aday değilim' demedi. Bir süreç var, hala işliyor. Biz de Zafer Partisi olarak bu süreç bitmeden herhangi bir yeni değerlendirme yapmayacağız, o pozisyonda duruyoruz." ifadelerini kullandı.

Zafer Partisi'nin bir aday çıkarıp çıkarmayacağı ile alakalı ise Özdağ "Mansur Bey aday olmaz ve ortaya bir şike aday çıkarsa Erdoğan'a karşı, Zafer Partisi hala aday gösterme hakkını saklı tutuyor." değerlendirmesini yaptı.