Ekonomist Meriç Köyatası net konuştu! Dolar ağustos sonunda kaç lira olacak?

Ekonomist Meriç Köyatası net konuştu! Dolar ağustos sonunda kaç lira olacak?
Birçok tahmini tutan ünlü ekonomist Meriç Köyatası, dolar eurounun ağustos ayının sonunda kaç liraya yükseleceğini açıkladı.

Kişisel YouTube kanalında ekonomiye dair yaptığı yorumlarda bulunan ünlü ekonomist Meriç Köyatası ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu.

DOLAR KAÇ LİRAYA ÇIKACAK?

Köyatası’nın “Enflasyonda son 24 yılın rekoru” başlıklı videosunda, “Ağustos’ta Kur Korumalı Mevduat (KKM) için 85-90 Milyar TL ödenecek. Enflasyon rekor üstüne rekor tazeliyor. Bu şartlarda doların kısa vadede ulaşacağı yer neresi olabilir? TÜİK’e göre bile en az 19.61, TUİK üretici fiyatlarına göre 22.8 TL, ENAG’a göre 24 TL…Bana göre ise 22 lira…. Faiz inadının edeli ağır oldu.” ifadeleri kullanıldı..

Kur Korumalı Mevduatta Ağustos ayında vadesi gelecek ödemeler ve yükselmeye devam edecek enflasyon nedeniyle, aylar önceden Ağustos için dolar için 21-22 TL tahmini yapan ekonomist Meriç Köyatası, son enflasyon verileri üzerine tahminini tekrarladı.

Köyatası, “TÜİK’in enflasyon bile doların 19.60 olması gerektiğini gösteriyor. ENA Gruba göre ise olması gereken seviye 24 TL. Benim Ağustos sonu için 21-22 TL’lik tahminim, bu enflasyon verisi ile daha da güçlendi” dedi.