Annesinin kına yakarak askere uğurladığı Piyade Er Yusuf Sofioğlu şehit düştü! İşte yürek yakan o anlar!

Annesinin kına yakarak askere uğurladığı Piyade Er Yusuf Sofioğlu şehit düştü! İşte yürek yakan o anlar!
29 Temmuz'da Altınözü'nde askeri aracın devrilmesi sonucu ağır yaralanan Piyade Er Yusuf Sofioğlu, bugün şehit oldu. Şehidin askere gitmeden bir gün önce annesi tarafından ellerine kına yakıldığını gösteren videoysa yürek yaktı.

Hatay’ın Altınözü ilçesinde askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Diyarbakırlı Piyade Er Yusuf Sofioğlu, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

ANNESİ ASKERE GİTMEDEN ÖNCE ELLERİNE KINA YAKTI

Şehit Sofioğlu'nun ardından ortaya çıkan video izleyenleri hüzne boğdu. Hatay'da vatani görevini yapan Sofioğlu, geçirdiği trafik kazasında şehit düştü. Annesi Havva Sofioğlu'nun, askere giderken Sofioğlu için kına yaktığı ve gözyaşı döktüğü bir video ortaya çıktı. Şehidin gözyaşlarıyla vedalaştığı görüntülerde annesine olan benzerliği dikkat çekerken o anlarda karşılıklı ağlamaları yürek yaktı.

DİYARBAKIR'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Şehit Sofioğlu'nun naaşı, Hatay'daki töreninin ardından uçakla Diyarbakır'a getirildi. Buradan nakledildiği ambulansla Dicle ilçesine bağlı Pekmezciler köyüne getirilen Sofioğlu için cenaze töreni düzenlendi. Pekmezciler Şehit Polis Halit Gülser Ortaokulu bahçesinde düzenlenen törende, şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konuldu, öz geçmişi okundu, dua edildi. Annesi Havva ile babası Ömer'in gözyaşlarına boğulduğu cenaze töreninde şehit Yusuf Sofuoğlu'na tekbirlerle veda edildi. Cenaze namazının ardından şehidin cenazesi köy mezarlığında defnedildi.