ÖSYM'den flaş açıklama! 2022 KPSS soruları sızdırıldı mı?

ÖSYM'den flaş açıklama! 2022 KPSS soruları sızdırıldı mı?
Geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS A Grubu sınavında çıkan soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarındaki sorularla birebir aynı olması kopya iddialarının ortaya çıkmasına neden oldu. Bazı adaylar şıklarına varana kadar aynı olan sorularla ilgili CİMER'e şikayette bulunurken Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası'nın konuya ilişkin olarak savcılığa başvuruda bulunacaklarını ifade etmişti. ÖSYM konuya ilişkin açıklama yaptı.

ÖSYM, KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı sorularının sızdırıldığı iddiası yalanladı.

KPSS sorularının Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarında bire bir aynı şekilde sorulduğu ortaya çıkınca sosyal medya üzerinden sınavın iptal edilmesine yönelik kampanya başlatılmıştı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada "2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

NE OLMUŞTU?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS), daha önce FETÖ'nün soruları çaldığı ve kendi elemanlarını kadrolara yerleştirdiği mahkemeler tarafından ortaya çıkarılmıştı.

TamgaTürk'ün haberine göre kısa bir süre önce yapılan KPSS A Grubu oturumlarının sonrasında yeni bir "FETÖ skandalı" söylentisi ortaya atıldı. Sınava giren adaylar ve bazı öğretmenler, soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarından birebir alınarak KPSS'de sorulduğunu iddia etti.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAKLAR

Sosyal medyada paylaşılan Yediiklim imzalı deneme sınavı sorularının, KPSS'de şıklarına dek aynı olarak adaylara sorulduğu kaydediliyor. Olayın meydana çıkmasının sonrasında Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavı satışlarını durdurduğu öne sürülüyor. Skandalın patlamasının sonrasında adaylar CİMER'e başvuru yaparak şikayetçi olmaya başladı.

Bu skandalın ortaya çıkmasının ardından gazeteci İbrahim Haskoloğlu sosyal medya platformu Twitter üzerinden yayınladığı mesaj ile Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası'nın konuya ilişkin olarak savcılığa bulunacaklarını kamuoyuna duyurdu. Haskoloğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Eğitim ve Bilim Gücü Sendikası, 2022 KPSS sorularının sızdırılması iddiasıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Bir yayın evinin yayımladığı deneme testlerinin, 2022 KPSS'de aynı şekilde sorulduğu iddia ediliyordu."