CHP 35 yıldır vekil çıkaramadığı kente gidiyor! "Gövde gösterisi yapacak"

CHP 35 yıldır vekil çıkaramadığı kente gidiyor! "Gövde gösterisi yapacak"
HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinin, grup toplantısı yapmak Erzurum'a gitmesi ile ilgili düşüncelerini kaleme aldı. Sarıkaya, CHP'nin "iktidarın kalesi" olarak adlandırılan Erzurum'dan senelerdir vekil çıkaramamasına değindi.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP milletvekillerinin, grup toplantısı yapmak için ilk olarak Erzurum'u seçmesini köşesine taşıdı. CHP'nin yıllardır bu şehirden milletvekili çıkaramamasına değinerek bunun bir tür gövde gösterisi olacağını savundu. Sarıkaya şu ifadeleri kullandı:

"Aslında CHP bir süredir uyguladığı muhafazakâr seçmen ile helalleşme adımlarının bir yenisini gerçekleştirmiş olacak" diyen Sarıkaya, şu ifadeleri kullandı:

"Erzurum CHP açısından önemli bir kent; çünkü 18’inci döneme, yani 1987’ye kadar milletvekili çıkardığı, bazen 3 vekile kadar ulaştığı kentten aradan geçen bu kadar zaman içinde hiç vekil çıkaramadı.

Bütün muhafazakar merkez partilerin seçim döneminde mitinglerinin start noktası yaptığı Erzurum’dan başlanılması tercihi de aktarıldığına göre Kılıçdaroğlu’nun…

Muhafazakar seçmene, PM’ye başörtülü birini almakla veya sadece söylemle değil, aynı zamanda eylemli şekilde ayağına gidip yüz yüze kendilerini anlatmanın daha olumlu sonuç getireceğine inandığına vurgu yapılıyor.

Bu atağına da bazen 'helalleşme, bazen de muhafazakar seçmenle barışma ve kendimizi anlatma' adını veriyor.

Bu kapsamda siyasi tarihte de bir ilk gerçekleşecek.

Bir parti, 35 yıldır vekil çıkaramadığı bir kentte, grup toplantısı yapıp bütün milletvekilleri ile gövde gösterisi yapacak."