TRT'ye çıkacak Alevilere Soylu'nun danışmanından mülakat

TRT'ye çıkacak Alevilere Soylu'nun danışmanından mülakat
TRT'nin Muharrem ayı etkinlikleri kapsamında yapacağı programa Alevi akademisyen, yazar ve dedeler de davet edilmişti. Ancak davet edilen Alevi vatandaşların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun danışmanı tarafından mülakata alındığını öğrenildi.

TRT’nin her sene yaptığı Muharrem ayı etkinlikleri için bu sene de üç ayrı program yapılması düşünüldü. Fakat bu sene bir ilk olarak programlara katılacak Alevi akademisyen, yazar ve dedeler mülakata alındı.

Cumhuriyet’ten Miyase İlknur’un aktardığına göre yetkinliklerini doktora tezleri, yayınları ve Alevi halkında kabul görmüş kişiler, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun danışmanlığını üstlenen ve asıl alanı diş hekimliği olan Prof. Dr. Ali Arif Özzeybek tarafından mülakata alındı.

TRT’de ekranlara gelen Diyanet programlarına katılan ilahiyatçılar mülakata alınmazken Alevilerin mülakata alınması ile beraber bir bakan danışmanının TRT için karar verici konumda bulunması da dikkat çekti.

Haberde mülakata davet edilen Alevi akedemisyenlerden bazıları gitmeyi kabul etmezken bazıları da “Biz çıkmazsak İlahiyatçıları bizim adımıza çıkaracaklar” ifadelerini kullandığı öğrenildi.