Önce Allah'ı sonra vatandaşı suçladılar! Diyanet'ten yağ kuyruğu açıklaması

Önce Allah'ı sonra vatandaşı suçladılar! Diyanet'ten yağ kuyruğu açıklaması
Diyanet'in “Fiyatları tayin eden Allah’tır” ifadesinin ardından başlayan tartışma alevlenerek devam ediyor. Diyanet’in Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen, marketlerdeki yağ kuyrukları nedeniyle vatandaşları suçladı. İşliyen, “Marketlerdeki görüntüler hiç bize yakışmıyor” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, “Sadece bizim yaptıklarımıza bakmayın. Biz kendimiz yapmıyoruz. Biz inanıyoruz ki bize yaptıran Allah’tır” açıklamasıyla tartışmaların odağı haline gelen mevzu, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından “Ticarette kâr haddi var mı?” sorusuna verdiği fetvada “Fiyatları tayin eden Allah’tır” denilmesi üzerine tansiyonun yükselmesine neden oldu.  Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen tarafından verilen yeni fetvada gündeme bomba gibi düştü.

Camide yurttaşlara verdiği vaaz, Diyanet TV’de “Burhan İşliyen ile Hacı Bayram Kürsüsü’nden” adıyla düzenlenen programda yayımlanan İşliyen, 15 Temmuz’da sosyal medya hesabından da paylaştığı bir bölümde, marketlerdeki yiyecek kuyruklarını işaret ederek vatandaşları suçladı.

"BİZE YAKIŞMIYOR"

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, söz konusu bölümü “Marketlerde yağ kuyrukları” üst başlığı ile yayımlayan İşliyen, bu vaazında, “Rızkı veren Allah’tır. Rızkımız konusunda çok endişeye kapılmamak, çalışmak ama korkmamak lazım. Zor günlerde marketlerde bu görüntüler hiç bize yakışmıyor” ifadelerini kullandı.

Yiyecekleri depolamanın da yanlış olduğunu savunan İşliyen, “Bazen Allah çok nasip eder ama yeme izni vermez. Bir lokma yiyemez. Rızkın gerçek sahibinin Allah olduğunu unutmamak lazım” diye konuştu.