Arda Turan'dan Orhan Veli Gencebay açıklaması: Edebiyatla ilgilenin

Arda Turan'dan Orhan Veli Gencebay açıklaması: Edebiyatla ilgilenin
Sosyal medyada gündem olan iddiaya göre futbolcu Arda Turan "Hayatında Orhan Veli Gencebay’ın kitabını eline almamış, okumamış adamlar bana cahil diyor" ifadesini kullanmıştı. Alay konusu olan Arda Turan'dan konuyla ilgili yalanlama geldi.

Ünlü futbolcu Arda Turan, şair Orhan Veli Kanık’tan “Orhan Veli Gencebay” olarak bahsettiği söylentisi sonrasında Instagram sayfasından açıklamalarda bulundu.

Arda Turan, Instagram sayfasından paylaştığı açıklamada böyle bir cümle kullanmadığını söyledi.

"EDEBİYATLA İLGİLENİN"

Turan, “Yeri gelmişken de söylemeli: Edebiyatla ilgilenin; edebiyat, yalan atmaktan uzaklaştırır. Edepli olmakla da yakından ilgilidir çünkü” ifadelerini kullandı.

Turan’ın “Hayatında Orhan Veli Gencebay’ın kitabını eline almamış, okumamış adamlar bana cahil diyor” doğrultusundaki sözleri sosyal medyada gündeme oturmuştu.

"GÖREN DUYAN?"

Instagram sayfasından bu sözlerin kendisine ait olmadığını söyleyen Turan, şunları belirtti:

“Bana atfedilen ‘Orhan Veli Gencebay’ ifadesi, sanıyorum ki ‘Sait Faik’in Abasıyanık Kitabı’ şeklindeki o yaygın espriden ilhamla uydurulmuş olsa gerek. Uyduranlara sormalı: Ben nerede öyle bir ifade kullanmışım? Gören duyan? Yeri gelmişken de söylemeli: Edebiyatla ilgilenin; edebiyat, yalan atmaktan uzaklaştırır. Edepli olmakla da yakından ilgilidir çünkü. Sait Faik Abasıyanık ya da Orhan Veli Kanık gibi güzel adamlar özleniyor bu yüzden. Keşke halen aramızda yaşasaydılar; piyasa, yalan yazanlara ve yalancılara hemen kananlara kalmazdı.”