Kaçak sığınmacıları haber yapan gazeteci tutuklandı

Kaçak sığınmacıları haber yapan gazeteci tutuklandı
Osmaniye'de kamptan kaçan Afgan, Suriyeli ve Pakistanlı kaçak göçmenleri haber yapan gazeteci Hasan Tolga Balcılar tutuklandı.

Osmaniye’de çalışan yerel gazeteci Hasan Tolga Balcılar, Cevdetiye ilçesinde yer alan sığınmacı kampında yaşayan yüzlerce Afgan, Suriyeli ve Pakistan uyruklunun, tel örgüleri kesip kaçtığını haber yapmıştı.

Balcılar, geride bıraktığımız günlerde gözaltına alındı. Avukatı ise gözaltı sebebinin ‘sığınmacı kampından kaçan Afganlar’ haberi olduğunu öne sürdü.

Alınan bilgilere göre, ‘halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten’ tutuklama istemiyle mahkemeye gönderilen Balcılar, tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Gözaltı kararına Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ tepki gösterdi. Sosyal medya sayfasından paylaşımda bulunan Özdağ, “İktidar sığınmacılar konusunda konuşan herkesi susturmak için her türlü baskı ve saldırıyı düzenliyor. Tek suçu kaçan Afganları haberleştirmek olan Tolga Balcılar gözaltına alındı. Zafer Partisi basına baskılara hayır diyor.” açıklamasını yapmıştı.