Çöp evde bir yıl boyunca kilitli tutulan 9 yaşındaki çocuk hakkında flaş karar

Çöp evde bir yıl boyunca kilitli tutulan 9 yaşındaki çocuk hakkında flaş karar
Bursa'da boşaltma kararı verilen çöp evdeki kilitli bir kapının ardından 1 yıldır teyzesinin odada kilitli tuttuğu çocuk baygın halde bulunmuştu. Küçük çocuk Antalya'da yaşayan annesinin yanına gönderildi fakat ardından yapılan tahkikatın ardından yeniden devlet korumasına alındı.

Bursa'nın Nilüfer ilçesi Görükle Sakarya Mahallesi’nde bulunan bir apartmanda dairesi olan Aydın S., evini 1 Temmuz 2020'den beri Pınar A.’dan kira borcunu almıyordu bu nedenle mahkemeye başvurdu. Mahkeme ev sahibini haklı buldu ve kiracı Pınar A'nın kira borcunu ödemesine hükmetti fakat söz konusu kiracı ücreti ödemedi bunun üzerine evden çıkarılmasına karar verildi.  Kararın ardından eve giden icra ekibi, dairenin kapısını çilingir yardımıyla açtırdı. Ekipler içeri girdiklerinde, çöp evle karşılaştı. Evin giriş kapısının yanındaki dolaba yapıştırılan kağıtta ise ‘Eve girmeye kalkmayın sizi haneye tecavüzden mahkemeye veririm!’ yazıldığı fark edildi. Duvarda not kağıtlarına yazılıp, duvara yapıştırılan farklı dildeki onlarca not ise dikkat çekti. Evin giriş kapısının kilidi yenisiyle değiştirildikten sonra ekipler evden ayrıldı.

EVE YENİDEN GİRDİ

İcra ekibi geldiği sırada evde olmayan Kamuran Pınar A., eve gelince kilidin değiştirilmesi nedeniyle eve giremedi. Bunun üzerine Kamuran Pınar A., dün çilingir çağırıp, yeniden eve girdi. Evin pencerelerinin kapatıldığını ve perdelerin çekildiğini gören davacı avukatı Batuhan Arısoy, polise ihbarda bulundu. Eve gelen polis ekipleri, mahkemenin tahliye kararına uymayıp, eve girmeye devam ettiği gerekçesiyle Kamuran Pınar A.’yı polis merkezine götürdü. Polis merkezine götürülen Kamuran Pınar A., serbest bırakıldı.

KORUMA ALTINA ALINDI

Olayın ardından polis ekipleri, çocuğun kim olduğunu ve neden çöp evde tutulduğunu anlayabilmek için inceleme başlattı. Ekipler, Kamuran Pınar A.’ya ulaşamadı. Çocuğun Kamuran Pınar A.’nın kız kardeşi Yasemin A.'nın olduğu ve ismin de Cem Muhammet A. olduğu belirlendi. Kamuran Pınar A.’nın uzun zamandır kardeşiyle görüşmediği ve yeğenine de kendi baktığı, onu evde kilitli bir odada tuttuğu belirlendi. Cem Muhammet A., hastanedeki tedavisinin ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince koruma altına alındı. Kamuran Pınar A. yeniden gözaltına alındı.

Küçük çocuğun Antalya'da yaşayan annesi Yasemin A.'ya teslim edilmesinin ardından yapılan araştırma sonrası annesinden alınarak Antalya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde götürülerek devlet korumasına alındı.