Sevilay Yılman ve Ali Saydam canlı yayında kavga etti! TÜİK rakamları ortalığı karıştırdı

Sevilay Yılman ve Ali Saydam canlı yayında kavga etti! TÜİK rakamları ortalığı karıştırdı
HaberTürk ekranlarında Ebru Baki'nin hazırlayıp sunduğu "Para Gündem" programında konuk olan gazeteci Sevilay Yılman ve iletişim uzmanı Ali Saydam arasında tartışma çıktı. TÜİK'in açıkladı en son enflasyon rakamlarına ilişkin tansiyon yükselince Ebru Baki müdahale etmek zorunda kaldı.

Habetürk ekranlarında yayınlanan "Para Gündem" programında hayat pahalılığı ve her geçen gün biraz daha artan enflasyonun konuşulduğu sırada gazeteci Sevilay Yılman ile iletişim uzamanı Ali Saydam gerginlik yaşandı.

Programın yorumcularından Habertürk yazarı Sevilay Yılman, devleti dışarıya karşı her zaman savunduğunu ancak içeride eleştiri hakkını saklı olduğunu ifade ederek Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) son olarak açıkladığı ve tartışma yaratan enflasyon verileri hakkında konuşmaya başladı.

Programın bir diğer konuğu Yeni Şafak yazarı Ali Saydam ise Yılman'a "Eleştirmek başka itibarsızlaştırmak başka" diye karşılık verince Yılman, Saydam'a "Ben mi itibarsızlaştırıyorum? Ben TÜİK'e mi inanayım yaşadığım hayata mı inanayım? Sen neyi savunuyorsun Ali bey" diye tepki gösterdi.

Saydam'ın sözleri karşısında programı hazırlayıp sunan  Ebru Baki'nin de kayıtsız kalmayarak enflasyonun çok yüksek olduğunun kabullenilmesi gerektiğini ifade etti.

Devam eden tartışma sırasında konuklar gelirlerini tartışma konusu yaparken Yılman, Saydam'a "Kendin kaşınıyorsun" ifadelerini kullandı.