İstanbulkart kullananlar dikkat! Zam geldi

İstanbulkart kullananlar dikkat! Zam geldi
İstanbul'da yaşayan vatandaşların otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs gibi toplu taşıma araçlarında kullanılan İstanbulkart ücretlerine yüzde 100'e varan oranda zam yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbulkart bedellerine zam yaptı.

Yapılan zam ile birlikte 25 lira olan "Anonim İstanbulkart" ücretine yüzde 100 zam yapılarak 50 liraya yükseltildi.

Yapılan zamlar bugünden itibaren uygulamaya koyuldu.

65 yaş üstü vatandaşlar ile zabıtalar, anneler, engelliler, emniyet hizmetlerinde çalışanlar, basın mensupları, milli sporcular ve sağlık çalışanlarının da kullandığı "Ücretsiz Kart" ile "Mavi Kart" ücretleri ile öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullandığı "İndirimli Kart" ücretleri yüzde 72 zamla 35 liradan 60 liraya yükseltildi.

Denetim Kartı 50 liradan 75 liraya, Ada Sakini Kartı 35 liradan 60 liraya, kişiye özel tasarımlı İstanbulkart 40 liradan 60 liraya, Personel ve Stajyer Devam Kontrol Sistemi Kartı 35 liradan 60 liraya, Araç Kullanım Belgesi Kartı ise 50 liradan 75 liraya çıkarıldı.

Zamlı fiyat tarifesi İstanbulkart'ın internet sitesinde paylaşıldı.

Hatırlanacağı üzere Şubat ayında da İstanbulkart bedellerine yüzde 92'ye varan oranlarda zam yapılarak "Anonim İstanbulkart" 13 liradan 25 liraya, öğrenci, öğretmen ve 60 yaşını dolduranların toplu ulaşımda kullandığı İndirimli Kart ile Ücretsiz Kart ve Mavi Kart 20 liradan 35 liraya çıkarılmıştı. (İLKHA)