12 günde iki zam! Alkol fiyatlarına peş peşe fiyat artışı

12 günde iki zam! Alkol fiyatlarına peş peşe fiyat artışı
Alkol ürünlerine gelen zamlar bitmek bilmiyor. Bugün itibariyle gelen zamla birlikte 12 gün içinde ikinci fiyat artışı gerçekleştirilmiş oldu. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Alkollü içeceklere peş peşe gelen zamlar durmak bilmiyor. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bugün itibarıyla bir içki grubuna ait ithal şarap, vodka, viski ve likör ürünlerinde fiyat artışı uygulanmaya başladığını ifade etti. Aybaş, zam oranının ortalama yüzde 15-20 aralığında değiştiğini ifade etti.

Sözcü'nün haberine göre bugün yapılan zam ile birlikte sene başından bu yana beşinci fiyat artışı yapılmış oldu.

Ocak ve mart ayındaki zamlardan sonra mayıs ayı ortasında bazı rakı, viski, votka ve şarap ürünlerine yüzde 12 ila yüzde 23 aralığında zam uygulanmıştı. Temmuz ayı başında ise bir içki grubuna ait şarap bazlı içecekler ve bazı kokteyllerin fiyatları yüzde 40 yükselişle rekor seviyeye gelmişti.

BİR ZAM DAHA BEKLENİYOR

Aybaş, geçen seneye kadar yılda bir kez ya da 6 ayda bir yükselen fiyatların bu sene itibarıyla neredeyse her ay zamlandığını vurguladı. Aybaş, “Gelen zamların hızına biz de yetişemez olduk”  dedi.

Öte yandan Aybaş, bu ay itibarıyla biraya da zam beklendiğini, ancak hem yapılacak zamların hem da zam oranlarının henüz netleşmediğini ifade etti.