Türkiye'nin en iyi kebabı Bursa'da! Bursa döner kebabı coğrafi işaretle tescillendi!

Türkiye'nin en iyi kebabı Bursa'da! Bursa döner kebabı coğrafi işaretle tescillendi!
Bursa döner kebabı coğrafi işaret tescil belgesi aldı! İskender kebabı ve et yemekleri ile ünlü Bursa'nın tescil edilmiş ürünlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin en iyi kebabının adresi belli oldu. İşte detaylar...

Bursa döner kebabı coğrafi işaret tescil belgesi aldı! İskender kebabı ve et yemekleri ile ünlü Bursa'nın tescil edilmiş ürünlerine bir yenisi daha eklendi. Türkiye'nin en iyi kebabının adresi belli oldu. İşte detaylar... Bursa İskender kebabı olarak da sunulan, Bursa döner kebabı ülkenin dört bir yanından gurmeleri kente çekiyor. Ülkemizin farklı şehirlerinin birbirinden iddialı lezzetleri coğrafi işaretle tescilleniyor. Bu kez kebap ve et yemekleriyle meşhur olan ilimiz Bursa, döner kebabı ile tüm kenti gururlandırdı.

BURSA DÖNER KEBABI TESCİLLENDİ

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapılan duyuruya göre, kentle özdeşleşen döner kebabı, Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvuru sonucu değerlendirildi ve coğrafi işaret tescil belgesi almaya hak kazandı.

Türkiye'nin en önemli gastronomi şehirlerinden biri olan Bursa'nın lezzetleri bu unvana layık görülüyor. Daha önce kestane şekeri, süt helvası, tahinli pide, üzüm şırası, cevizli lokum ve cantık kebabı gibi ürünleri de coğrafi tescil belgesi almıştı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, duyurunun ardından duygularını şöyle ifade etti:

“Türkiye'de coğrafi işaretler hususunda farkındalık her geçen gün artıyor. Kültürel değerlerimiz ve zengin coğrafyamızın yanı sıra gıda ürünlerimizin de değeri gün be gün ortaya çıkıyor. Ülkemizde şu an 1149 tescilli ürün var. Bursa'mız coğrafi yapısı, tarihi, kültürel çeşitliliği ve tarım üretimiyle Türkiye'nin en zengin şehirlerinden biri. Coğrafi işaretle tescillenen ürünler şehir ekonomisine katkı sağlıyor. Hedefimiz bu belgeler sayesinde Bursa’ya özgü ürünleri daha geniş kesimlere duyurmak ve üreticilerin gelirini artırmak. Coğrafi işaret tescil belgesi aldığımız ürün sayımız 7’ye çıktı. Sektör temsilcilerimizin bunda katkısı büyük. BTSO olarak kentimizin sahip olduğu değerleri en iyi şekilde koruyarak gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz.”