Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan 15 Temmuz açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan 15 Temmuz açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş,15 Temmuz dolayısıyla gerçekleştirilen anmada konuştu. Erbaş, "Bir millet şehitlik ve gaziliği hayatının bir parçası olarak görür, hazmeder, bununla yaşarsa o millet Allah'ın izniyle düşmez. İşte düşmedi sizlerin sayesinde." ifadelerini kullandı.

15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş konuşma yaptı. 15 Temmuz'da şehit ve gazi olan Diyanet personelinin anısına bir köşe oluşturuldu.

Konuya ilişkin konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 15 Temmuz 2016'da yaşananların darbe teşebbüsünden öte işgal girişimi olduğunu ifade etti.

Açılışı yapılan köşenin 15 Temmuz şehit ve gazilerinin unutulmaması için oluşturulduğunu belirten Erbaş, onları unutmalarının zaten mümkün olmadığını söyledi.

Erbaş, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ülke genelinde 251 kişinin şehitlik, 2 bin 196 kişinin gazilik mertebesine ulaştığını, şehitlerden 3'ünün, gazilerden de 94'ünün Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olduğunu vurguladı.

Türk milletinin şehitlik ve gaziliği hayatının bir parçası olarak gördüğünü belirten Erbaş, "Bir millet şehitlik ve gaziliği hayatının bir parçası olarak görür, hazmeder, bununla yaşarsa o millet Allah'ın izniyle düşmez. İşte düşmedi sizlerin sayesinde. O gece saat 00.13'te ülkemizin 90 bin camisinden yükselen selalar, vatan hainlerini, işgal güçlerini püskürtme noktasında en büyük vasıta oldu." ifadelerini kullandı.