İstanbul'da Yahudi mezarlığına saygısızlık! Taş üstünde taş bırakmadılar

İstanbul'da Yahudi mezarlığına saygısızlık! Taş üstünde taş bırakmadılar
İstanbul Hasköy Mezarlığı’nda bulunan Yahudilere ait 36 mezara zarar verildi. Mezarların başında bulunan taşlar kırıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, sorumluların yakalanmasını talep etti.

İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Hasköy Mezarlığı'nda Yahudilere ait 36 mezar taşının kırıldığı ortaya çıktı. Türkiye Hahambaşılığı Vakfı'nın sosyal medya platformu Twitter üzerinden yapmış olduğu açıklamada, Yahudi mezarlığına saldırının kimliği belirsiz kişilerce gerçekleştiği duyuruldu.

Saldırıyla ilgili resmi makamlara durumun bildirildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz.”

İBRAHİM KALIN SALDIRIYI KINADI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da saldırıya tepki gösterdi ve sosyal medya paylaşımında, “Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin bulunması için ilgili birimler harekete geçti. Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.